Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 05. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Tamási Tankerületi Központ

Tematikus programok a Tamási Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben

Tematikus programok a Tamási Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben

A Tamási Tankerületi Központ 120,100 millió európai uniós társfinanszírozású vissza nem térítendő támogatást nyert tematikus témamodulok tesztelésére.

2018 és 2019 júniusának 3-4. hetében 2402 tanuló, 233 pedagógus, önkéntes szülők és iskolai közösségi szolgálatos fiatalok bevonásával zajlottak a napközis és bentlakásos programok.
A pályázatban részt vett a Tamási járásban a Würtz Ádám Általános Iskola és a nagykónyi, szakályi tagintézménye, az ozorai, az iregszemcsei, a magyarkeszi, a hőgyészi és a gyönki, a simontornyai, a pincehelyi és a pálfai iskola. A Bonyhádi járásban a Bonyhádi Általános Iskola és kakasdi tagintézménye, a teveli, valamint a Zombai Általános Iskola. A Dombóvári járás intézményei közül a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola és döbröközi tagintézménye, a kaposszekcsői, a szakcsi és a kocsolai iskola tanulói és pedagógusai tesztelték a tematikus programokat.
Tavasszal a csoportvezető pedagógusok az Oktatási Hivatal három napos továbbképzésén vettek részt, ahol segítséget kaptak a heti tematikus programjaik kidolgozásához. Három modul közül választhattak:
1. Művészeti nevelés
2. Környezetvédelem, természetismeret
3. Nemzeti és kulturális identitás – Hagyományőrzés, anyanyelvápolás
A megvalósításhoz szakmai anyagokat, eszközöket kaptak az intézmények. Minden csoport részt vehetett egy külső programon, a témájához illeszkedő helyszínen. Ellátogattak pl. a Bikali Élménybirtokra, a Katica-tanyára, a Tamási Vadasparkba, a pécsi állatkertbe és a Szálkai-tóhoz.
Az élményszerű tanulás részeként minden intézménybe ellátogatott egy, az Oktatási Hivatal által minősített programszolgáltató. Kiemelten a tánc, a zene és a drámajáték témaköreire épültek ezen programok.
A tanulók a felejthetetlen élmények és a játszva megszerzett tudás mellett egységcsomagot kaptak, benne a pólótól a megtöltött tolltartóig sok hasznos dologgal.
A pedagógusok rendkívül színvonalas munkával adtak tanúságot arról, hogy az újszerű, élményközpontú tanítási-tanulási módszereknek egyre nagyobb teret kell kapniuk a nevelés – oktatás folyamatában.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.


A projektről bővebb információt a https://kk.gov.hu/projektek-tamasi oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.