Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 12. 11:30, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Tényleges életfogytiglant kapott a battonyai rém

Tényleges életfogytiglant kapott a battonyai rém

A sajtóban battonyai rémként elhíresült Tóth István megbilincselt keze a Szegedi Ítélőtáblán, ügye másodfokú tárgyalásán. A férfit egy nő meggyilkolása és egy 17 éves lány megtámadása miatt jogerősen tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtották.

ELŐZMÉNY:

A 46 éves T. István mindent beismert.

— A nem odafigyelésem miatt halt meg a lány. Máskor is szeretkeztünk úgy, hogy közben hátulról a nyakát szorítottam, ezt ő is engedte — mondta a vádlott csütörtökön a Gyulai Törvényszék dr. Mázor Róbert vezette büntetőtanácsa előtt, s balesetnek nevezte azt, hogy áldozatát 2010 júliusának végén megfojtotta.

A 46 éves, érettségizett férfinak két asszonytól három felnőtt gyermeke van, a gyilkosság elkövetésekor mozgássérült nejével élt együtt, akitől korábban elvált. A vádirat szerint a nő is tudott arról, hogy párja másokkal is kapcsolatot tart fent, így például D. M-mel is, akivel rendszeresen, anyagi ellenszolgáltatásért közösült.

— Csak szexuális kapcsolat volt közöttünk, semmi más. Előfordult, hogy hetente találkoztunk, s volt, hogy durvábban csináltam vele, mert engem az hozott izgalomba — mondta az erős testalkatú, kopaszra nyírt férfi, aki részletesen elmesélte azt is, miként rejtette el a holttestet, miután a 21 éves lány az aktus közben holtan ernyedt el a kezei között. A testre két zsákot húzott, s házuk hátsó udvarában ásta el.

Talán soha nem derült volna fény erre a bűntettre, ha 2010 augusztus 25-én délelőtt T. István nem látja meg munkahelye, egy pulykatelep előtt a következő lányt, akit betuszkolt egy ólba, s a földre tepert. A rémült sikítozást meghallotta egy arra járó férfi és lánya, bementek a telepre, s T. István ekkor engedte el addigra már megkötözött áldozatát.

Az ügyész azon kérdésére, mi lett volna, ha nem zavarják meg, a vádlott azt mondta:

— Nem tudom, valószínűleg közösültem volna vele. Hogy utána mi lett volna, azt nem tudom. Talán elengedtem volna.

Nem annyira hihető ez a verzió annak ismeretében, hogy T. István a korábbi esettel kapcsolatban elmondta, azért tüntette el a holttestet, mert nem akart újra rács mögé kerülni. A férfi ugyanis évekkel ezelőtt már meggyilkolt egy nőt, ott is szexuális indíttatás vezette, s fojtással végzett áldozatával. 2006-ban szabadult.

— Megmondom őszintén kicsit meg voltam ijedve, olyan riasztó volt a tekintete. Amikor beléptünk az ólba az összekötözött lányon térdepelt. Hirtelen felugrott, azt kérdezte, hogyan tudná ezt jóvátenni? Engem meg arra kért, ne szóljak arról senkinek, amit ott láttam. Én persze már az utcán hívtam a rendőröket — sorolta a történéseket az a férfi, aki tizenéves lányával együtt meghallotta a sértett segélykiáltásait, s meghiúsította a súlyosabb bűncselekményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön