Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. Augusztus 05. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Terepkerékpár-verseny, pincetúra és szórakoztató műsor

Terepkerékpár-verseny, pincetúra és szórakoztató műsor

Három olyan programot fűztek egymás mögé a július 27-i Szőlőhegyi Anna-Nap szervezői, melyeken a sport, a játék és a szórakozás kapta a főszerepet.

Délelőtt a Nyergesi-erdőbe várták azokat, akik résztvevői kívántak lenni az első Dombóvári Gyümölcsérlelő Terepkerékpáros Versenynek. A gyerekek, a fiatalok és a középkorúak közül huszonheten neveztek be a megmérettetésre. A pálya kijelölésében a tizenötszörös magyar bajnok, Parti-Fördős Panna volt a rendezők segítségére. A TREK Bicycle Corporation szakmai tanácsadója elmondta, hogy az emelkedőkkel és a lejtőkkel tarkított bicikliutat gravellel, valamint mountain bikeval lehet a legkönnyebben teljesíteni. A legkisebbek 2,5 kilométer hosszú távot tekertek, míg az idősebbek négyszer teljesítették a kört. Az indulók között voltak olyanok, akik már rutinos versenyzőknek számítanak, a többség azonban most állt először rajthoz ilyen megmérettetésen. Valamennyien sérülésmentesen érkeztek célba, ahol közeli hozzátartozóiknak, barátaiknak és ismerőseiknek arról számoltak be, hogy remek élménnyel gazdagodtak az erdei kerékpározás során. Az eredményhirdetésen mindenki emlékérmet kapott, a leggyorsabbak pedig pénzjutalomban részesültek. Míg a bringások a pedált taposták, addig a családok bejárták a szőlőhegyi pincék közt kanyargó földutakat. A szervezőktől kapott térkép alapján felkereshették azokat a kiskerteket, ahol nyitott pincékkel várták őket a gazdák. A gyerekeket játékos feladatok oldhattak meg, a felnőtteket pedig fehér-, rozé- és vörösborokat ihattak.

- A Dombóvári Kertbarát Egyesület tagsága szívesen fogadta a város önkormányzatának és a Tinódi Ház Nkft-nek a felkérését, hogy csatlakozzunk a szőlőhegyi programhoz - emelte ki Páldi Ede, a civil szervezet elnöke. - Nem kell ahhoz hazánk történelmi borvidékeire elutazni, hogy finom „nedűket” lehessen kóstolni, erre a lehetőség nálunk is megvan.

Szabó Loránd polgármester szerint a képviselő-testületnek nem titkolt célja az, hogy a hagyományteremtő szándékkal életre hívott „Nyitott pincék”-rendezvénnyel felhívja az eladó szőlőhegyi zártkerti ingatlanokra a város lakóinak figyelmét. A terepkerékpáros verseny és a gyalogtúra résztvevőit frissítővel, valamint grillkolbásszal vendégelték meg a szervezők, akik a gyerekeknek zenés-énekes műsorral is kedveskedtek.

Délután - a hagyományokat folytatva - rendezték meg az Anna-Nap közönségszórakoztató programjait. A településrész központjában felállított színpadon egymást váltották a fellépők: a Latin Fever és Ropoli Rebeka látványos táncbemutatójával, a Tesók Együttes, a Dombóvári Zenész Egyesület és az „X-Faktor” című televíziós tehetségkutató produkcióban feltűnt Kovács László (Stone) muzsikájával, illetve énekével egyaránt hatalmas sikert aratott. Az amúgy is remek hangulatot tombolasorsolás fokozta, melyen értékes ajándékokat nyerhettek a szerencsések. Az óvodásokat és a diákokat habparty, valamint vidámpark várta. A legnagyobb sikert az Irigy Hónaljmirigy aratta, koncertjére többszázan voltak kíváncsiak. A szőlőhegyi búcsú előtti nap a kaposvári Bel Canto Zenekar báljával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.

2020. Január 17. 16:12, péntek | Helyi

Dombóvári rendőrök mentették ki a kazánrobbanásban sérült férfit

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. január 15-én 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Dombóváron az egyik családi házban a vegyestüzelésű kazán felrobbant.