Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 05. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Terepkerékpár-verseny, pincetúra és szórakoztató műsor

Terepkerékpár-verseny, pincetúra és szórakoztató műsor

Három olyan programot fűztek egymás mögé a július 27-i Szőlőhegyi Anna-Nap szervezői, melyeken a sport, a játék és a szórakozás kapta a főszerepet.

Délelőtt a Nyergesi-erdőbe várták azokat, akik résztvevői kívántak lenni az első Dombóvári Gyümölcsérlelő Terepkerékpáros Versenynek. A gyerekek, a fiatalok és a középkorúak közül huszonheten neveztek be a megmérettetésre. A pálya kijelölésében a tizenötszörös magyar bajnok, Parti-Fördős Panna volt a rendezők segítségére. A TREK Bicycle Corporation szakmai tanácsadója elmondta, hogy az emelkedőkkel és a lejtőkkel tarkított bicikliutat gravellel, valamint mountain bikeval lehet a legkönnyebben teljesíteni. A legkisebbek 2,5 kilométer hosszú távot tekertek, míg az idősebbek négyszer teljesítették a kört. Az indulók között voltak olyanok, akik már rutinos versenyzőknek számítanak, a többség azonban most állt először rajthoz ilyen megmérettetésen. Valamennyien sérülésmentesen érkeztek célba, ahol közeli hozzátartozóiknak, barátaiknak és ismerőseiknek arról számoltak be, hogy remek élménnyel gazdagodtak az erdei kerékpározás során. Az eredményhirdetésen mindenki emlékérmet kapott, a leggyorsabbak pedig pénzjutalomban részesültek. Míg a bringások a pedált taposták, addig a családok bejárták a szőlőhegyi pincék közt kanyargó földutakat. A szervezőktől kapott térkép alapján felkereshették azokat a kiskerteket, ahol nyitott pincékkel várták őket a gazdák. A gyerekeket játékos feladatok oldhattak meg, a felnőtteket pedig fehér-, rozé- és vörösborokat ihattak.

- A Dombóvári Kertbarát Egyesület tagsága szívesen fogadta a város önkormányzatának és a Tinódi Ház Nkft-nek a felkérését, hogy csatlakozzunk a szőlőhegyi programhoz - emelte ki Páldi Ede, a civil szervezet elnöke. - Nem kell ahhoz hazánk történelmi borvidékeire elutazni, hogy finom „nedűket” lehessen kóstolni, erre a lehetőség nálunk is megvan.

Szabó Loránd polgármester szerint a képviselő-testületnek nem titkolt célja az, hogy a hagyományteremtő szándékkal életre hívott „Nyitott pincék”-rendezvénnyel felhívja az eladó szőlőhegyi zártkerti ingatlanokra a város lakóinak figyelmét. A terepkerékpáros verseny és a gyalogtúra résztvevőit frissítővel, valamint grillkolbásszal vendégelték meg a szervezők, akik a gyerekeknek zenés-énekes műsorral is kedveskedtek.

Délután - a hagyományokat folytatva - rendezték meg az Anna-Nap közönségszórakoztató programjait. A településrész központjában felállított színpadon egymást váltották a fellépők: a Latin Fever és Ropoli Rebeka látványos táncbemutatójával, a Tesók Együttes, a Dombóvári Zenész Egyesület és az „X-Faktor” című televíziós tehetségkutató produkcióban feltűnt Kovács László (Stone) muzsikájával, illetve énekével egyaránt hatalmas sikert aratott. Az amúgy is remek hangulatot tombolasorsolás fokozta, melyen értékes ajándékokat nyerhettek a szerencsések. Az óvodásokat és a diákokat habparty, valamint vidámpark várta. A legnagyobb sikert az Irigy Hónaljmirigy aratta, koncertjére többszázan voltak kíváncsiak. A szőlőhegyi búcsú előtti nap a kaposvári Bel Canto Zenekar báljával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.