Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 24. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Öko-Dombó kft.

Térítésmentes lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés

Térítésmentes lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés

Az ÖKO–DOMBÓ Kft, és az ENVIROINVEST Zrt. lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez városunkban.

A gyűjtés során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje:

2012. szeptember 30. (vasárnap) 08:00-14:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

  • TESCO parkoló
  • JAM csarnok

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Dombóváron szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - az nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e- hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül. A cél az, hogy az e- hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések:

  • Háztartási kis- és nagy berendezések, illetve szórakoztató elektronikai cikkek: kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, porszívó, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali lámpa, valamint videomagnó, DVD lejátszó, rádió, magnó, CD lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center, hangszóró, stb.
  • Képernyős elektronikai berendezések: TV készülék, monitor.
  • Számítógépek, telefonközpontok egyéb irodatechnikai berendezések: asztali telefon és faxgép, nyomtató, számítógép, elektromos írógép, lapolvasó, iratmegsemmisítő, diktafon, stb.
  • Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok: fúrógépek, fűrészgépek, sarokcsiszoló, rezgőcsiszoló, hőlégfúvó, fűnyíró stb.
  • Játékok, szabadidős és sportfelszerelések: elektronikus játékgépek, elektronikus hangszerek, kondicionáló berendezések, stb.

Fontos! Az elektronikai hulladék csak ép, összeszerelt állapotban gyűjthető! Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni a 72/551-044-es telefonszámon lehet!

Együttműködő munkájukat köszönjük! ÖKO-DOMBÓ Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.