Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 02. 07:32, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Tesco: fizetni kell a pénztárosoknak

Tesco: fizetni kell a pénztárosoknak

A Tescónak ki kell fizetnie a 94 ezer forintos bérminimumot pénztárosai részére, erre utasította a Legfelsőbb Bíróság a multinacionális vállalatot – írja a Magyar Nemzet pénteki száma.

A munkavállalóknak erre a döntésre két évet kellett várniuk, annak ellenére, hogy az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) és négy munkaügyi bíróság jogerősen elmarasztalta a Tescót. A vállalat arra hivatkozott, hogy a pénztárosi munkakör náluk nem szakképesítéshez kötött, a szakképesítést a felvételnél sem várják el, így nem jár érte a garantált bérminimum.

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból az derül ki, hogy a cégnek van egy saját bérmátrixa. Ennek alapján az országot öt zónára osztva öt különböző fizetést ad ugyanazért a munkáért. Például Pest, Komárom-Esztergom és Somogy megyében valamivel több mint ezer forintot, Baranyában, Tolnában, Veszprém megyében már csaknem hétezer forintot, míg Borsodban, Bács-Kiskun és Csongrád megyében már tízezer forintot spórol pénztárosain a multinacionális vállalat.

A lap úgy számol, hogy ezzel a lépéssel éves átlagban összesen több mint százmillió, három évre visszamenőleg 300-400 millió forinttal fizet kevesebbet pénztárosainak a Tesco úgy, hogy a multinacionális vállalat bruttó árbevétele tavaly 666,5 milliárd forintot tett ki, vagyis naponta 1,8 milliárd forintos árbevételt produkált – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.