Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Október 07. 08:21, hétfő | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Testnevelők továbbképzése Kaposszekcsőn

Testnevelők továbbképzése  Kaposszekcsőn

2013. október 2-án Kaposszekcsőn tartotta meg a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelés munkaközössége első munkaközösségi foglalkozását.

Pitinoné Kutas Erika munkaközösség vezető a rendezvényre meghívta a tankerület összes iskolájának testnevelőit és azokat a tanítókat, akik első osztályban testnevelést is tanítanak.

A foglalkozás aktualitását a 2013. szeptemberében első osztályban kötelezően bevezetendő (heti 1 órában ) kölyökatlétika oktatása adta. 2013. január végéig ezer pedagógust képeztek, készítettek fel ennek tanítására. Azok az iskolák, ahol az akkreditált tanfolyamot elvégzett pedagógusok dolgoznak, egy közel 300 ezer Ft-os Kölyökatlétika készletet kaptak.

A továbbképzésre több mint 30 pedagógus érkezett a környező iskolákból, hogy meghallgassák a vendég előadót, és ötletet merítsenek, hogy miről is szól a KA.

Ferenczi Imre a Bonyhádi Evangélikus Gimnázium testnevelője, atlétaedző, a délután első részében ismertette, a kölyökatlétika program felépítését, céljait, válaszolt a felmerülő kérdésekre, majd ezt követően bemutató órát tartott.

A kaposszekcsői első osztályos tanulók részvételével ízelítőt láthattak a meghívott pedagógusok, hogy egy-egy órán, milyen feladatokat, milyen eszközöket tudnak használni.

A program tartalmában és oktatási módszertanában eltér a szokottól. Indirekt, játék és élményközpontú. A gyerekek koordinációját és ügyességét fejleszti. Az eszközök sajátos és speciális színvilága felkelti a gyerek érdeklődését, szívesen használják azt.

Nem terheli feleslegesen a fejlődő szervezetet, könnyen lehet vele sportolni.

A 24 elsős vidáman és nagy lelkesedéssel mozgott az órán. Az újszerű feladatok játékossága elfeledteti az esetleges nehézségeket, észrevétlenül is figyelemre, szabálykövetésre és a csapatmunka fontosságára nevel.

Óra után a felnőttek megbeszélték az órán látottakat, közelebbről is megismerkedtek az eszközökkel, hogy ezután bátrabban használják azokat későbbi munkájuk során.

A délután során felnőtt, gyerek jól érezte magát, vidám élményeket, hasznos tapasztalatokat gyűjtött mindenki!

Címkék: testnevelés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.