Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 03. 09:13, vasárnap | Helyi
Forrás: TEOL

Tesztelések lesznek Tolna megyében is egy országos felmérés részeként

Tesztelések lesznek Tolna megyében is egy országos felmérés részeként

Dombóvár, Nagykónyi, Tamási és Bonyhád is azon települések között van, ahonnan véletlenszerűen választják ki a lakókat, s végzik el rajtuk a koronavírus tesztet, amennyiben beleegyeznek.

Tolna megyében húsz településen végeznek teszteket a május 1-14. között zajló országos vizsgálatsorozat keretében – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett tájékoztatóból. Az országszerte csaknem 500 település közel 18 ezer lakosát érintő reprezentatív kutatás célja, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről, valamint az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról – közölte a KSH.

A tesztelésen a KSH által vett véletlenszerű kiválasztás alapján, meghívásos módon lehet részt venni. A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

A felmérésben érintettek a felkérő levélben található azonosító segítségével jelezhetik részvételi szándékukat a megadott regisztrációs felületen. A regisztrációt követően minden résztvevőnek ki kell töltenie egy kérdőívet.

Akik előzetesen levélben, telefonon értesítést kaptak és kitöltötték a kérdőívet, azokat meghatározott időpontokban az ország hét régiójában klinikákon, közintézményekben, járóbeteg ambulanciákon és szűrőbuszokban várják majd.

Aki részt vesz a vizsgálaton, az kivétel nélkül értesítést kap az eredményeiről. Az országos tesztelés eredményét várhatóan május második felében hozzák nyilvánosságra.

Az érintett Tolna megyei települések: Bátaszék, Bonyhád, Bölcske, Dombóvár, Dunaföldvár, Fadd, Gerjen, Kismányok, Koppányszántó, Mórágy, Nagydorog, Nagykónyi, Németkér, Paks, Szekszárd, Tamási, Tengelic, Tevel, Tolna, Zomba. A vizsgálatokat megyénkben a Pécsi Tudományegyetem végzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.