Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 07. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy helyi lakos ellen indítottak jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy 48 éves helyi nő ellen indult büntetőeljárás a Dombóvári Rendőrkapitányságon, mert 2018. december 20-án egy ismerősétől – tévedésből – ajándékba kapott aranyékszerekkel sajátjaként rendelkezett, azokat nem adta vissza jogos tulajdonosának, hanem zálogba adta őket. A büntetőügy megindításának az volt az előzménye, hogy a 65 éves sértettől testvére bizsukat kért, hogy azokat hálából ismerősének adhassa, azonban az olcsóbb ékszerek között számos arany is maradt, melyeket a férfi egy szatyorban átadott a későbbi gyanúsítottnak.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az ékszereket a 48 éves nő lánya – az asszony kérésére – zálogba adta, melyekért több mint 300.000 forintot kapott. A család a pénz nagy részét elköltötte. A bizonyítási eljárás során a dombóvári rendőrök a 48 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az asszony a cselekmény elkövetését elismerte, és a még nála maradt ékszereket, valamint a megmaradt pénzt visszaadta a sértettnek.

Az ügy kapcsán a dombóvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.