Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2019. Augusztus 07. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy helyi lakos ellen indítottak jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy 48 éves helyi nő ellen indult büntetőeljárás a Dombóvári Rendőrkapitányságon, mert 2018. december 20-án egy ismerősétől – tévedésből – ajándékba kapott aranyékszerekkel sajátjaként rendelkezett, azokat nem adta vissza jogos tulajdonosának, hanem zálogba adta őket. A büntetőügy megindításának az volt az előzménye, hogy a 65 éves sértettől testvére bizsukat kért, hogy azokat hálából ismerősének adhassa, azonban az olcsóbb ékszerek között számos arany is maradt, melyeket a férfi egy szatyorban átadott a későbbi gyanúsítottnak.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az ékszereket a 48 éves nő lánya – az asszony kérésére – zálogba adta, melyekért több mint 300.000 forintot kapott. A család a pénz nagy részét elköltötte. A bizonyítási eljárás során a dombóvári rendőrök a 48 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az asszony a cselekmény elkövetését elismerte, és a még nála maradt ékszereket, valamint a megmaradt pénzt visszaadta a sértettnek.

Az ügy kapcsán a dombóvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 10:33, hétfő | Helyi

Fel akarta magát gyújtani egy döbröközi férfi

Egy döbröközi férfi azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, az egyenruhások megakadályozták a tragédiát.

2020. Június 01. 09:00, hétfő | Helyi

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

A székesegyház korábbi években végzett külső felújítása, majd a Dóm tér megújítása, teljes burkolatcseréje után a templombelső renoválása zajlik jelenleg, a munka az év végéig tart.

2020. Május 31. 19:09, vasárnap | Helyi

Melegszik az idő június első napjaiban

Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet

2020. Május 31. 10:31, vasárnap | Helyi

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő Tolna megyében - videóval

Tolna megyében ezúttal a biztonsági öv használatát ellenőrizték a rendőrök.