Városlista
2019. november 11, hétfő - Márton

Hírek

2019. Augusztus 07. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

Tévedésből kapta, tudatosan adta tovább

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy helyi lakos ellen indítottak jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy 48 éves helyi nő ellen indult büntetőeljárás a Dombóvári Rendőrkapitányságon, mert 2018. december 20-án egy ismerősétől – tévedésből – ajándékba kapott aranyékszerekkel sajátjaként rendelkezett, azokat nem adta vissza jogos tulajdonosának, hanem zálogba adta őket. A büntetőügy megindításának az volt az előzménye, hogy a 65 éves sértettől testvére bizsukat kért, hogy azokat hálából ismerősének adhassa, azonban az olcsóbb ékszerek között számos arany is maradt, melyeket a férfi egy szatyorban átadott a későbbi gyanúsítottnak.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az ékszereket a 48 éves nő lánya – az asszony kérésére – zálogba adta, melyekért több mint 300.000 forintot kapott. A család a pénz nagy részét elköltötte. A bizonyítási eljárás során a dombóvári rendőrök a 48 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az asszony a cselekmény elkövetését elismerte, és a még nála maradt ékszereket, valamint a megmaradt pénzt visszaadta a sértettnek.

Az ügy kapcsán a dombóvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 14:00, hétfő | Helyi

Jótékonysági bált szervez a Karitász helyi önkéntes csoportja

A bál bevételét dombóvári rászoruló családok, egyedül élő kisnyugdíjasok, hajléktalanok megsegítésére szeretnék fordítani.

2019. November 11. 11:20, hétfő | Helyi

1956. október 23-ára emlékeztek a Belvárosi Általános Iskolában

Október 22-én a Belvárosi Általános Iskola tanulói 63 évet utaztak vissza a múltba, Pest utcáira, a Corvin közbe, a forradalom eseményei és szereplői közé.

2019. November 10. 20:35, vasárnap | Helyi

Legyen Ön is olyan, mint Józsi bácsi!

A kapospulai férfi nem hagyta, hogy átverés áldozatává váljon, inkább értesítette a rendőrséget.

2019. November 08. 08:19, péntek | Helyi

Kutyákat mentettek a dombóvári tűzoltók

Szennyvízgödörbe és kútba esett kutyákat mentettek ki szerdán reggel a dombóvári hivatásos tűzoltók.