Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2012. Május 08. 07:07, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

A volt miniszterelnök szerint Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek diktatúrát építenek.

„Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, a velem egyformán gondolkodóknak, akik szolidaritásuk jeleként éhségsztrájkba kezdtek. Azzal a kéréssel fordulok hozzájuk, hogy ne károsítsák a saját egészségüket, ne tegyék ki magukat kemény megpróbáltatásnak” – olvasható az ellenzéki vezető, volt kormányfő honlapján, amelyet az Interfax-Ukraina hírügynökség idézett.

Timosenko köszönetet mondott a demokratikus államok, az EU és Európai Néppárt, az ukrán diaszpóra vezetőinek, a különböző szervezeteknek és az Ukrajnába akkreditált diplomáciai testületnek, „amiért határozottan és egyhangúlag Ukrajna és a felbecsülhetetlen értékű szabadság, az emberi jogok és a alapvető értékek védelmére keltek Janukovics tekintélyelvű rendszerével szemben”.

„Országunk nagy bajban van, és a helyzet naponta romlik. Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek kisajátítják pénzügyi és anyagi forrásait, diktatúrát építenek. Ukrajnát haladéktalanul meg kell menteni ettől a legerősebb és radikálisabb eszközökkel. Mert utóbb már késő lesz” – áll a nyilatkozatban.

Timosenko szerint Ukrajnában nem lehetséges tisztességes választásokat tartani. Szerinte az ukrán nép önmagában ezzel nem tud megbirkózni, „túlságosan erős, cinikus és kegyetlen az ellenség”. „Arra kérem az egész demokratikus világot, ezen Ukrajna számára történelmi pillanatban fogjon össze a civil társadalommal, az ellenzékkel, az ukrán néppel a szabad, demokratikus, európai Ukrajna érdekében”.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.