Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 20. 14:56, vasárnap | Bulvár
Forrás: mno.hu/MTI

Titkos részletek derülhetnek ki a színésznőről

Titkos részletek derülhetnek ki a színésznőről

Michelle Williams kislány korától csodálta Marilyn Monroe-t, és bár komoly feladat volt számára a My Week With Marilyn című filmben eljátszani a filmikont, élete nagy élményének tekinti.

A kétszeres Oscar-jelölt színésznő a film jövő heti brit és amerikai premierje előtt nyilatkozott szerepéről a The Daily Telegraphnak. Mint felidézte, kilencévesen sztárok posztereivel tapétázta ki a szobáját, de mind közül Marilyn volt számára a legkedvesebb.

Monroe milliók idolja lett a világon, számos könyvet írtak róla, és filmek sora idézi fel varázsos lényét. A My Week With Marilyn októberben debütált a New York-i Filmfesztiválon. Simon Curtis romantikus drámája a híres színésznő egy hetét idézi meg 1956 nyaráról, amikor A herceg és a színésznő című film forgatásán rövid liezonba keveredett a produkció egyik rendezőasszisztensével, Colin Clarkkal. Az új Marilyn-film Clark akkori naplója nyomán született, és a fiatal férfi nézőpontjából meséli el a történetet.

A 31 éves Williams elismerte, hogy nyilván nincs egyedül Marilyn iránti csodálatával, ugyanakkor – mint mondta – őt éppenséggel nem a megközelíthetetlen sztár, hanem a korábbi Marilyn érdekelte.

A filmben Marilyn mindkét lénye, a sztár és a törékeny nő is megjelenik; A herceg és a színésznő felvételei a színésznő, valamint a filmet rendező, valamint a férfihős szerepét alakító Laurence Olivier számára egyaránt nehéz periódusban zajlottak.

Olivier és Monroe látszólag álompárt alkottak: a britek legelismertebb Shakespeare-színésze és Hollywood legelragadóbb filmcsillaga került össze a filmvásznon, ami mindkettejük pályafutására jótékony hatással lehetett. Valójában azonban Marilyn úgy érezte, a rendező lekezeli, Olivier-t viszont kihozta a sodrából, hogy sztárja milyen pontatlan, mennyire nem tudja a szerepét.

„Marilyn nagy reményekkel utazott Angliába, ez az időszak mégis nagyon boldogtalanná vált számára” – mesélte Williams arra emlékeztetve, hogy bár Marilyn akkoriban kötött házasságot harmadik férjével, Arthur Millerrel, alig teltek el a mézeshetek, eltávolodtak egymástól. Ez volt az oka, hogy a színésznő igyekezett új barátokba kapaszkodni – tette hozzá.

A My Week With Marilynben Kenneth Branagh alakítja Olivier-t és Dougray Scott játssza Millert. A 23 éves Clark szerepét Eddie Redmayne kapta.

Williams szerint Clark naplója nem mérvadó annak megállapítására, mennyire került közel egymáshoz az asszisztens és Marilyn, de a film sem epikus portrét rajzol a sztárról, hanem inkább könnyű vázlatot. Williams a Telegraph.co.uk-nek adott interjúban okos és tudatos nőként festette le Monroe-t, aki ugyanakkor megőrizte gyermeki énjét is.

„Őszintén szólva a szerep az ölembe hullt, de azonnal tudtam, hogy nem lesz könnyű. A következő hat hónapban próbáltam magam lebeszélni róla, annyira féltem tőle, de végül elkerülhetetlenül belesodródtam. Az a szerep volt, amiért születtem, hogy kipróbálhassam magam benne” – számolt be vívódásairól a színésznő.

Michelle Williams a kilencvenes évek végén a Dawson és a haverok című tévésorozatban aratott sikert. Először a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című filmért jelölték Oscarra 2006-ban, majd a 2011-es Oscar-gálán olvasták fel a nevét az esélyesek között a Blue Valentine című romantikus drámában nyújtott alakításáért. Hatéves kislányának, Mathildának a 2008-ban véletlen altatótúladagolásban elhunyt ausztrál színész, Heath Ledger volt az édesapja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára