Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2011. Szeptember 14. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Tíz brit tiniből kilencet idegesítenek a szülei

Tíz brit tiniből kilencet idegesítenek a szülei

Egy népszerű sorozat DVD kiadásának apropóján 1500 tinédzsert és 1500 szülőt kérdeztek meg Nagy-Britanniában.

A tinédzserkutatás témája a szülők idegesítő viselkedésének feltérképezése volt. A megkérdezett tinik 88 százaléka vallotta be, hogy szüleiknek vannak idegesítő tulajdonságaik, amelyek zavarják őket. Sőt 72 százalékuk nem szívesen mutatná be szüleit új szerelmének, nehogy "az ősök beégessék előtte".

Meglepő módon a legtöbben (38%) a szüleik béna táncolási stílusát tartják idegesítőnek. Szintén sok tinit (37%) a szülők nyilvános szeretetkitörései zavarnak, míg 30 százalékuk utálja, amikor a szülők nyilvánosan leszidják őket. 29 százalékukat az idejemúlt vicceikkel húznak fel, 24 százalék nehezen viseli, amikor szülői dalra fakadnak, és 22 százalék utálja, amikor az ősök lerészegednek. 19 százalék nem bírja, amikor ismerősöknek családi albumokat és videó felvételeket mutogatnak. Ugyanilyen arányban találják idegesítőnek, ha szüleik megpróbálnak az általuk használt szlengben beszélni. Sok tinit (18 százalék) zavar az is, ha szülei megpróbálnak trendin és fiatalosan öltözni. A szülők azzal is kihúzhatják a gyufát, ha a Facebookon bejelölik ismerősként gyermekeiket. Ezt a tinik 18 százaléka tartja idegesítőnek.

A kutatásból kiderül, a szülők sem mindig tudják, hogy értethetnék meg magukat jobban tinédzser gyermekükkel. A megkérdezett szülők 60 százaléka például bevallotta: erősen kiszínezi tinédzser éveit, hogy lenyűgözze gyermekét. Minden negyedik szülő azt is elismerte, hogy jobb tanulónak tünteti fel magát gyermekei előtt, mint amilyen valójában volt. Szintén meglepő, hogy a szülők 24 százaléka úgy akar jófejnek tűnni, hogy azt hazudja: részt vett mára klasszikusnak számító rock együttesek koncertjén.

Jenni Trent párkapcsolati szakértő szerint hihetetlen, hogy a szülők mennyi energiát áldoznak arra, hogy menőnek és trendinek tűnjenek a gyermekeik szemében, ám igyekezetükkel pont ellentétes hatást váltanak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 08:00, szerda | Belföld

Húszéves a nemzeti lovas díszegység

Húszéves a nemzeti lovas díszegység, ebből az alkalomból díszszemlét tartottak kedden a Készenléti Rendőrségnél, amelyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter.

2021. Október 27. 06:00, szerda | Belföld

Szállásadójuk megöléséért súlyos büntetésre ítéltek egy párt

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért 20, illetve 18 év fegyházra ítélt kedden a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit és egy nőt, mert 2020-ban halálra verték szállásadójukat.

2021. Október 27. 05:00, szerda | Belföld

Újabb nagy adag vakcina érkezett Magyarországra

A héten újabb, több mint 150 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Október 26. 18:09, kedd | Belföld

Leköpte, megverte, bezárta feleségét, de anyósát sem kímélte

A monori rendőrök befejezték annak az 52 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint többször leköpte, bántalmazta, bezárta feleségét, de anyósát sem kímélte.