Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Szeptember 16. 08:33, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Tíz hársfa ajándékba a szép városképért

Tíz hársfa ajándékba a szép városképért

Dombóvár önkormányzata idén is benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenybe, amit huszonhatodszor hirdetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. Nemrégiben tartották az eredményhirdetést.

A Vajthó Ferenc kertész által vezetett zsűri július 10-én látogatott Dombóvárra azért, hogy szemrevételezze a település közterületeit. Akkor Szabotin Gábor városgondnok kalauzolta körbe a kéttagú bizottságot, mely a belvárost, a Szigeterdőt és Gunarast kereste fel.
A kulturált és vonzó településkép kialakítását, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítését, valamint a természeti kincsek, illetve az építészeti örökség megőrzését célzó megmérettetés eredményhirdetésén kiderült az, hogy a bírálók tetszését elnyerte az, amit Dombóváron láttak-tapasztaltak. A kiemelkedő teljesítményért szponzori díjban részesült a város önkormányzata: az Alsótekeresi Faiskola Kft. 10 darab nagyméretű hársfát ajánlott fel összesen 250.000 forint értékben. Azok október 11-én kerülnek elültetésre azokkal a Kárpát-medencére jellemző őshonos csemetékkel együtt, melyeket a 100 év Újdombóvár-program keretében helyeznek el az említett városrész közterületein.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.

2024. Május 22. 08:11, szerda | Helyi

Önkéntesek tisztították meg egy dombóvári utca környékét

A MÁV Zrt. dombóvári munkatársai, valamint a Dombóvári Karatesuli Egyesület Szabó Csaba vezetésével és a helyi Dombóvári Városi Horgász Egyesület fogott össze egy nemes cél érdekében.

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.