Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tízmillióból nevelték egészségre az alcsútdobozi ovisokat

Tízmillióból nevelték egészségre az alcsútdobozi ovisokat

Egy évig tartott és tízmillió forintnyi, vissza nem térítendő támogatásba került az alcsútdobozi óvodások egészséges életmódra nevelése: a játszóházi és kézműves foglalkozásokat, de mentős bemutatót is tartalmazó programot az Európai Szociális Alap és a központi büdzsé forrásaiból állták.

2012. február 22-én az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok- lokális színterek” című pályázati kiírás, melynek egyik nyertese az „Alcsútdoboz ovisainak egészségére nevelése” című pályázat lett - a sikeres pályamunkát tendert az Az „Alcsútdobozért” Faluvédő Egyesület az Alcsútdobozi Háromhárs Óvoda intézményegysége állította össze.

A tender célja volt az egészséges életmód területén olyan mintaadás, amely a gyermekeken keresztül a szülők szemléletét is befolyásolni tudja, hogy tevőlegesen is részt vegyenek az egészséges környezet kialakításában, óvásában. Váljék belső igényükké a rendszeres mozgás, a friss levegőn tartózkodás. A gyermekek és szüleik egyaránt törekedjenek az egészséges táplálkozási szokások kialakítására.

'A projekt végrehajtása során jelentős érdeklődés mellett és nagy sikerrel megvalósult tíz játszóház (egészséges életmódhoz kapcsolódó játékok, kézműves foglalkozások) öt főzőnap (reform ételek készítése szülők-gyerekekkel együtt), négy sportverseny és egy túra, egészségügyi állapotfelmérés szülők és gyermekek részére, szakemberek fóruma gyerekorvos, pszichológus és dietetikus részvételével, továbbá úszás és tornafoglalkozások kerültek megrendezésre. Kiemelkedő rendezvény volt az egészséghét, amelynek programjában főzőnap, orvosi felmérés, bohócműsor, mentős bemutató, koncert, Tengerecki játszóház és légvár szerepelt' - olvasható pályázati anyagot ismertető közleményben.

A pályázati forrásból nagy sikerrel megvalósított programsorozat egy éves időszakot ölelt fel. A programok összeállítása hagyományteremtő szándékkal történt, így a programok olyan elemeket is tartalmaztak, amelyeket – illeszkedve az egészségtervhez – a pályázó saját maga fenn tud tartani, rendszeresíthetők és beépíthetők az óvodai élet mindennapjaiba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.