Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2024. Június 14. 09:03, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

A napokban több olyan baleset is történt Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet.

06. 11-én, egy autós Dombóváron, a Vörösmarty utcában közlekedett a Köztársaság utca irányába. A kereszteződéséhez érve a részére utasítást adó Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla vonalában megállt, majd megkezdte a jobbra kanyarodást.

Mint mondta, abban az időpontban heves zivatar volt, gépkocsijának az üvegein kívülről nagy mennyiségű esővíz folyt le, belülről az üvegek párásodtak, így látását korlátozták. Emiatt későn észlelte az előtte elhaladó kocsit és a hátuljának hajtott. Az ütközés ereje a szabályosan közlekedő autót egy, az út jobb oldalán levő villanyoszlopnak lökte. A balesetben senki nem sérült meg.

Szintén 11-én, a 61-es főúton is történt egy baleset. Egy autós Tamási irányába, közlekedett. Mivel haladási sebességét nem az esőtől nedves útburkolatnak megfelelően választotta meg, a 76-os kilométerszelvénybe érve egy balra ívelő, hosszan elnyúló kanyarba, megcsúszott, sodródni kezdett, majd a szemközti árokban felborulva állt meg.

06. 12-én délelőtt az 55-ös út 114-es kilométerszelvényében egy Bátaszék felől Baja felé közlekedő kamion tért le az útról. A sofőr nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Egy erősen balra ívelő kanyarban, áttért a szemközti forgalmi sávba ahol az útpadkára hajtott. Megpróbált visszakormányozni, de a manőver során elvesztette uralmát a szerelvény irányítása felett és az útról lehajtva a mezőgazdasági területen állt meg.

Fél órával később Cikó közelében, az 56102-es számú mellékút és az AS439 számú vasúti átjáró szintbeli kereszteződésben történt baleset. Egy autós Cikó irányából Bonyhád felé haladt, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt a nedves felületű úttesten fékezett, elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, majd a fénysorompónak ütközött.

Most ugyan egyik balesetben sem történt személyi sérülés, de történhetett volna!

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, a látási -és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességet, esős időben vezessenek óvatosabban!

……hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 13:55, szombat | Helyi

Veszprémben úsztak a DSI delfin korosztályú úszói

Július 6-7-én Veszprémben rendezték a delfin korosztálynak az országos regionális úszó bajnokságot.

2024. Július 10. 11:23, szerda | Helyi

Tanácsok kánikulában

2024. július 12-én (péntek) 24.00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokozatú hőségriasztást rendeltek el.

2024. Július 10. 09:45, szerda | Helyi

Folytatódik a szúnyoggyérítés vármegyénkben

Tolna vármegyében 54 településen összesen 9825 hektáron védekeznek a rovarok ellen.

2024. Július 08. 13:30, hétfő | Helyi

Elfogták a dombóvári sorozattolvajt

Elfogták a dombóvári rendőrök azt a környékbeli férfit, aki május vége óta legalább négy bűncselekményt követhetett el a városban.