Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 10. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó:illusztráció

Több csigatészta is megbukott a Nébih vizsgálatán

Több csigatészta is megbukott a Nébih vizsgálatán

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi terméktesztjén 33 száraztésztából 23 terméknél merült fel kifogás - közölte csütörtökön a hivatal.

A hivatal a termékteszt során huszonnégy 8 tojásos és kilenc 4 tojásos, csiga formájú, levesekhez kínált száraztésztát ellenőrzött, négy súlyosabb minőségi probléma miatt mintegy 400 ezer forint összegű bírságot szabott ki.

A laboratóriumi vizsgálatok egy termékben mikrobiológiai szempontból nem toxintermelő baktériumot mutattak ki, amely miatt a hivatal kötelezte az előállítót az üzemi higiéniai folyamatok felülvizsgálatára. Három 8 tojásosként forgalmazott tészta pedig nem felelt meg a jelölésben szereplő tojástartalomnak.

A vizsgálat két terméknél mutatta ki, hogy a csomagoláson szereplő friss tojás helyett - annak ellenére, hogy nem megengedett - a gyártó tartósítószert tartalmazó tojáslét használt.

Több terméket olyan jobb minőségre utaló jelöléssel láttak el a gyártók, mint például "Prémium", "Kiváló minőség", amelyeket nem tudtak igazolni, ezért a hatóság kötelezi gyártókat, hogy a megkülönböztető feliratokat töröljék.

A terméktesztből kiderül, hogy a 8 tojásos csigatészták között külső megjelenés, szín, íz, illat és állomány alapján az első az Auchan Csiga, második a Marton száraztészta, harmadik pedig a Spar csigatészta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.