Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 24. 11:11, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Több dél-dunántúli megyében már elsőfokú riasztást adtak ki a várható hófúvás miatt

Több dél-dunántúli megyében már elsőfokú riasztást adtak ki a várható hófúvás miatt

Ezeken a területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél hótorlaszokat emelhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Zala megye teljes területére, Somogy és Baranya megye nagy részére, továbbá Vas és Veszprém megye több járására adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást a hófúvás miatt.

A péntek éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint tíz megyében vannak érvényben első-, illetve másodfokú figyelmeztetések a várható jelentős mennyiségű hó, a hófúvás, illetve ónos eső miatt. Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében a havazás és a hófúvás miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 24 óra alatt 20 centiméternél is több hó hullhat, és a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Bács-Kiskun megyére a havazás miatt ugyancsak másodfokú, a hófúvás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Egy napon belül 10 centimétert meghaladó hó hullhat még Békés, Csongrád, Fejér, Vas és Veszprém megyében. Ezért ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezek közül Bács-Kiskun, Fejér, Vas és Veszprém megyében a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Békés és Csongrád megyében az ónos eső miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Mint írták: pénteken napközben a havazás zónája tovább terjeszkedik a Dunántúl nagyobb részére - kivétel annak északi része - és az Alföld délnyugati felére. Éjszaka a csapadékrendszer fokozatosan a déli és a keleti tájakra helyeződik át.

Pénteken a Zalaegerszeg-Kecskemét vonaltól délre több mint 10 centiméter hó hullhat, 20 centiméter feletti mennyiség Somogy és Baranya megyében, Tolna megye déli részén és Bács-Kiskun megye délnyugati harmadán várható. A folyamatosan élénkülő szél a Dunántúl déli felében és Bács-Kiskun megyében hordhatja a havat, emelhet hótorlaszokat. Kiemelten Baranya megye, a Mecsek térségében lehet erősebb hófúvás.

Emellett a nap második felében az Alföld délkeleti részén átmenetileg előfordulhat ónos eső (akár eső is, majd ismételten havas eső, estétől havazás várható). A jelenlegi előrejelzés szerint szombaton napközben már csak a keleti tájakon, azon belül is a nagyobb mennyiségű havazás a Tiszántúlon várható. Szombaton az élénk; nyugaton és északkeleten az erős szél a Dunántúl és az Alföld hóval fedett tájain hordhatja a havat.

Címkék: hóátfúvás, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.