Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 24. 07:14, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több e-hulladék keletkezik idén Magyarországon tavalyhoz képest

Több e-hulladék keletkezik idén Magyarországon tavalyhoz képest

Az idén várhatóan a tavalyi mennyiségnél 3 százalékkal több, 242 ezer tonna elektromos és elektronikus hulladék keletkezik az országban, amelyből 80 ezer tonna begyűjtését és kezelését végzik el a hulladékhasznosítók

- közölte a MediaMarkt hétfőn, a nemzetközi hulladékgyűjtő napon.

Magyarország a fejenként 8 kilogrammos, folyamatosan emelkedő begyűjtési mennyiséggel a középmezőnybe tartozik az uniós országok között - tették hozzá.

A vállalat közleménye szerint a lakossághoz kerülő elektronikai cikkek java részét műszaki kiskereskedelmi áruházak értékesítik, amelyeknek a feleslegessé vált gépeket át kell venniük a háztartásokból.

2017 és 2018 után az idén is elérheti az ezer tonnát a MediaMarkt üzleteiben leadott elektronikai és elektromos hulladék mennyisége. Ennek 70 százalékát döntően a házhoz szállítások során visszavett hűtők és egyéb háztartási nagygépek adják, a régi képcsöves televíziók és monitorok aránya 18 százalékot tesz ki - írták.

Bíró Péter, a vállalat szolgáltatási és környezetvédelmi termékmenedzsere a közleményben kiemeli, hogy a MediaMarkt átvesz használaton kívüli készülékeket akkor is, ha nem ott vásárolták, de a termékkategória megtalálható az áruház kínálatában.

Tihanyi Ervin, az Inter-Metal Recycling elektronikai hulladék üzletág vezetője megjegyezte, hogy közel 500 tonna vasat nyertek ki tavaly az áruházlánctól érkező e-hulladékokból.

A MediaMarkt Magyarország a MediaMarktSaturn kiskereskedelmi csoport tagja, amely a 2017/2018-as gazdasági évben mintegy 21 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el, ennek nagy része a Ceconomy AG-től származik.

Címkék: e-hulladék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.