Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 23. 09:10, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Több megyében már a kora délelőtti órákban várható ónos eső

Több megyében már a kora délelőtti órákban várható ónos eső

Vasárnap sokfelé várható havazás, illetve több megyében már a kora délelőtti órákban, majd szinte az egész országban tartós ónos esőre is fel kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt az ország nyugati felében több megyében riasztást adott ki. Eszerint Vas és Zala megye egész területén, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megye több térségében már 1-3 órán belül számítani lehet gyenge ónos esőre.
A meteorológia egész napra szóló veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Pest megyére, valamint a főváros területén másodfokú figyelmeztetés van érvényben, ezeken a területeken tartós, több órán át tartó ónos eső is várható. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az ország valamennyi megyéjében számítani lehet ónos esőre.
A meteorológiai szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: nyugat felől havazás, majd fagyott eső, ónos eső, eső várható. Az ország északi részén várható több csapadék, itt általában 4-5 centiméter hó hullik. A Dunántúl északi, északkeleti részén, Pest-megye északi felén, Nógrád megyében helyenként 5-9 centiméter hó is hullhat. Az ország déli felén jellemzően legfeljebb 2 centiméter hó valószínű.
A Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben átmenetileg eshet hó, majd ónos eső, délután már nagy valószínűséggel gyenge eső fog esni. A Dunántúl többi részén délutánig, az északkeleti részeken estig havazás valószínű. Északon 4-8 centiméter, a középső és déli részeken maximum 3 centiméternyi hó hullhat. A havazást követően több helyen fagyott eső, ónos eső várható, pár milliméternyi mennyiségben.
A középső megyékben estig, az Északi-középhegységben késő estig havazás várható, majd nyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső várható, itt is néhány milliméternyi mennyiségben - tették hozzá.
A Tiszántúlra csak este érkezik csapadék gyenge havazás, főként a déli részén ónos eső formájában. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka nyugat felől gyengül, majd a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A Tiszántúlon, északkeleten hétfő délelőttig várható csapadék - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1, a Nyugat-Dunántúlon plusz 2 és plusz 4 fok között várható. Késő este mínusz 2, plusz 4 fok valószínű.

Címkék: Időjárás-hó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során