Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 09. 07:29, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több mint 200 település csatlakozott eddig A legszebb konyhakertek mozgalomhoz

Több mint 200 település csatlakozott eddig A legszebb konyhakertek mozgalomhoz

Már kétszáznál is több település csatlakozott az április végi határidőig A legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program idei felhívásához.

A kert jelentkezések azonban továbbra is folyamatosak, azokat változatlanul fogadják az egész Kárpát-medencéből, így a mostani még nem a végleges adat - közölte Kovács Szilvia karcagi alpolgármester, a mozgalom ötletgazdája az MTI-vel.
A tavasz folyamán a hazai önkormányzatoknak sok feladatuk volt az országgyűlési választások miatt, ezért érkeznek még most is jelentkezések, ráadásul a kései tavasz és az extrém meleg időjárás is megnehezíti a kertművelők munkáját - indokolta a csúszást a főszervező.

Az idén kiemelt téma: "A termőföld, a talaj védelme - a Riolittufa támogatásával" címet viseli. Ezzel próbálják kertművelők érdeklődését felkelteni, miként lehet a műtrágyát természetes anyagokkal kiváltani.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az idén a legszebb konyhakertek bírálatnál előnyt jelent, ha a kertművelő minél több talajkímélő művelési, védekezési, vízgazdálkodási módszert alkalmaz, valamint tápanyag utánpótlást szerves, természetes talajjavító anyagokkal, például riolittufával végzi, vagy egyéb saját talajvédelmi módszereket alkalmaz.

Az országos mozgalom 2012-ben indult Karcagról helyi ötletként, mindössze 22 nevezéssel. Egy évvel később országossá bővült, akkor hatvan településről 939 nevezés érkezett. Tavaly imponáló évet zártak: 366 hazai és határaikon túli városban, faluban 2351 kertet neveztek.

Címkék: kert, konyhakert, legszebb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.