Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 19. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Közkegyelemben részesített több mint ezer rabot, köztük 35 külföldit Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök pénteken, az alkotmány napján – jelentette az állami televízió.

Az államfő a televíziós felvételen egy minisztertanácsi ülésen látható, amint közli, hogy a szabadulók már otthon tölthetik az ünnepet. Berdimukhammedow elrendelte azt is, hogy az amnesztiában részesülőknek munkához kell jutniuk. A tévé híradása nem tett említést arról, hogy milyen állampolgárságú rabok nyerik vissza idő előtt szabadságukat.

Türkmenisztán nem hoz nyilvánosságra adatokat, hogy hányan raboskodnak börtöneiben, de évente a jeles nemzeti ünnepek alkalmából több ezren kapnak amnesztiát. Ezt a gyakorlatot Berdimukhammedow vezette be. A februárban újjáválasztott elnök elődjéhez, a 2006 végén váratlanul elhunyt Saparmurat Niyazovhoz hasonlóan diktatórikus módszerekkel irányítja az energiaforrásokban gazdag, 5,5 millió lakosú közép-ázsiai volt szovjet köztársaságot.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt