Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. December 17. 08:28, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Több mint százan a színpadon!

Több mint százan a színpadon!

Tolnára és Dombóvárra is ünnepi hangulatot varázsolnak a DDRF zenészei

Több mint százan próbálnak majd a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar téli táborában a december végi ünnepi koncertekre. Monumentálisnak ígérkező hangversenyeiket nem kis kihívások árán sikerül az idén megrendezniük.

2021. december 30. 19:00 Dombóvár,
MMSZ Eszterházy Miklós Technikum

A zenekarról
2015-ben hívta életre a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekart Tóth Bence Svájcban élő karmester és Tóth Ada Eszter, a Dombóvári Alapfokú Művészeti Iskola tanára. Amatőr és profi muzsikusok közös munkája nyomán indult el az első fúvószenei tábor a Balaton déli partján, azóta tucatnyi emlékezetes zenetáboron és koncerten vannak túl a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar tagjai. A DDRF-ben folyó magas szintű munkának hamar híre ment, évről évre kiváló zenészek csatlakoznak a nyári egyhetes, elképesztően intenzív közös munkához.

Egy évvel később már több mint ötvenen ültek a próbateremben és koncerteken, 2017-ben pedig útjára indult egy második, a 10–14 éves korosztálynak szóló program is, a DDRF Gyermek–Ifjúsági Fúvószenekar. 2021-ben, a hetedik zenetábort pedig már két turnusban kellett megtartani a jelentkezők magas száma miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!