Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2012. Május 02. 07:07, szerda | Belföld
Forrás: mno / MTI

Több tigrist szeretnének

Több tigrist szeretnének

Állatvédelmi és tenyészprogrammal akarja megduplázni a vadon élő tigrisek számát Vietnam.

Tíz év alatt százra növelnék a szabadon élő nagymacskák számát – közölte pénteken a természeti források minisztériuma.

A tigrispopuláció méretét jelenleg 30-50 egyedre becsülik. Az állatparkokban további 112 példány él. Egész Ázsiában feltehetőleg összesen mintegy 3200 tigris él szabadon.

A vietnami kormány elsősorban a vad tigrisek életterét igyekszik védeni és a parkokban tigriseket tenyészteni, amelyeket aztán szabadon engednek.

A tigrist a vadonban a kihalás veszélye fenyegeti. Életterük az illegális fakitermelés és az ültetvényes gazdálkodás miatt egyre kisebb. Ráadásul vadásznak is a ragadozókra, mivel csontjuknak és egyes testrészeiknek gyógyító és potencianövelő hatást tulajdonítanak, így gyakran esnek orvvadászok áldozatául.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 29. 07:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot

A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani

2020. November 29. 06:00, vasárnap | Belföld

Újabb szabadvízi strandok újulnak meg nyárra

Több mint 80 szabadvízi strand újulhat meg országszerte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandfejlesztési programjának negyedik ütemében.

2020. November 29. 04:00, vasárnap | Belföld

Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra.

2020. November 28. 18:32, szombat | Belföld

A véradások a veszélyhelyzet alatt is folyamatosak

Vérre a koronavírus-járvány idején is szükség van, a véradások a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is folyamatosak, a biztonsági előírások megtartásával