Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 18. 11:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többfelé is tovább nőtt a légszennyezettség

Többfelé is tovább nőtt a légszennyezettség

Több településen tovább nőtt a szálló por koncentrációja miatti légszennyezettség – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn az MTI-t.

Miskolcon veszélyes, Nyíregyházán, Putnokon és Vácon egészségtelen, további 14 településen pedig – köztük Budapesten – kifogásolt a levegő minősége. A csapadék és szélmentes időjárás miatt a levegőminőség lényeges javulása nem várható – tették hozzá.

A gyermekek egészségének megóvásáért az NNK azt kéri, kerüljék a helytelen fűtési módok alkalmazását. Megjegyezték: a Nemzeti Népegészségügyi Központ által rendszeren végzett felmérések alapján a krónikus légúti hurutban szenvedő kisiskolások aránya magasabb azokban a térségekben, ahol gyakoribb a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.