Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. Augusztus 06. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tolna megyéből Dombóvár szerepelt a legjobban a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságon

Tolna megyéből Dombóvár szerepelt a legjobban a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságon

Két nap, huszonhat csapat, négyszáz versenyző, hetvenegy mérkőzés. A Miskolci HTP csapata vitte el a Tűzkakas vándorkupáját a hétvégén, miután 3:2–re megverték az Ózdi csapatot a döntőben.

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot, melynek a hagyományoknak megfelelően a Paksi Ürgemezei Strand adott otthont.

Az időjárás ezúttal is kedvezett a versenyzőknek és az őket kísérő családtagoknak, bár az idén nem a kánikulával kellett megküzdeni. A vihar végül elkerülte Paksot, a nap viszont csak rövid időre bújt elő a felhőtakaró mögül. Szerencsére ez azonban sem a versenyzők, sem a szurkolók kedvét nem szegte.

A szombati selejtezőket követően vasárnap már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések. A legjobb négybe ugyanazok a csapatok kerültek, akik tavaly, csak a sorrend módosult. Az elődöntők során is kemény küzdelmek folytak, a tavalyi győztes pécsieknek azonban nem sikerült felülkerekedniük az ózdiakon, a 2:1-re elvesztett mérkőzés után már csak a harmadik helyért játszhattak a Kiskunhalassal, de 2:0-ra elvéreztek ellenük, így kitartó küzdelmük ellenére lecsúsztak a dobogóról. A Kiskunhalas – Miskolc mérkőzésnek 1:3 lett a végeredménye, így előbbiek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, és ezzel eldőlt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye viszi a pálmát az idei Tűzkakason.

A mindent eldöntő utolsó meccset Miskolc és Ózd csapata játszotta, melyből előbbiek kerültek ki győztesen. A rendkívül izgalmas meccsen ötször akadt hálóba a labda, háromszor a miskolciaknak, kétszer az ózdiaknak sikerült betalálniuk.

A különleges teljesítményeket ezúttal is díjazták. A gólkirály Tóth István, a Jászberényi Öregfiúk játékosa lett kilenc rúgott góllal. A legjobb kapusnak 2018 után ismét az ózdi Csák László bizonyult, a legjobb mezőnyjátékos a pécsi Kis-Varga Attila lett, míg a legsportszerűbb csapatnak a Kiskunhalasi HTP-t választották. A legjobb paksi játékos címet Hahn János nyerte el.

A legjobban szereplő Tolna megyei csapat a dombóvári lett, akiknek az ötödik helyig sikerült felküzdeniük magukat. A paksiak a kilencedik helyen végeztek, a szekszárdiaknak viszont sajnos a csoportmérkőzések során el kellett búcsúzniuk a mezőnytől.

A huszonnegyedik Tűzkakas végső sorrendje:

1. Miskolc HTP

2. Ózd HTP

3. Kiskunhalas HTP

4. Pécs HTP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.

2020. Január 17. 16:12, péntek | Helyi

Dombóvári rendőrök mentették ki a kazánrobbanásban sérült férfit

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. január 15-én 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Dombóváron az egyik családi házban a vegyestüzelésű kazán felrobbant.