Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2019. Szeptember 13. 13:20, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapat lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.

Idén harmadszor rendezték meg az Országos Közlekedésbiztonsági Versenyt, amelynek szeptember 12-én megtartott döntőjében hatvan gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. Készenléti szer és ügyintézői kategóriában is élen jártak a Tolna megyei versenyzők.

A különböző feladatok végére eldőlt, kik az év legjobb tűzoltó gépjárművezetői, és kik a legjobb ügyintéző gépjárművezetők. A döntő mezőnyébe a megyei selejtezőkön legjobban teljesített kollégák, illetve az öt helyszínen megrendezett regionális döntőkben első három helyezést elért csapatok jutottak be.

A döntő helyszínéül a zsámbéki Drivingcamp vezetéstechnikai pálya szolgált, amely kiválóan alkalmas arra, hogy ott profi körülményeket teremtsenek a versenyzéshez. A versenyen a résztvevő igazgatóságok két kategóriában – készenléti szer és ügyintézői gépjármű – indíthatták kétfős csapataikat. A versenysorozat nem titkolt célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a balesetmentes gépjárművezetés fontosságára, emellett arra is kiváló alkalmat teremt, hogy a szervezet gépjárművezetői egymással is összemérjék tudásukat.

A megméretés mindkét kategóriában indulók számára elméleti és gyakorlati részből állt. Előbbiben KRESZ, gépjárműismereti és vezetéstechnikai kérdéseket tartalmazó tesztek vártak a versenyzőkre. Ezt követően a verseny gyakorlati szakaszában a valós vezetési szituációkat élethűen szimuláló pályák fogadták a résztvevőket. A három szakaszra osztott gyakorlati pályán egyebek mellett a gyors irányváltások, a csökkentett tapadású téli útviszonyok és a pontos kanyarív megválasztása tették próbára az indulók képességeit.

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapata lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot. Az ügyintézői gépjárművezetői kategóriában a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának versenyzői, Dobos Gábor és Novák János a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 13:28, kedd | Helyi

Szervezett veszettség elleni eboltás lesz Dombóváron

Dombóváron az ebek 2020. évi veszettség elleni kötelező védőoltása az alábbi helyeken és időpontokban történik:

2020. Június 01. 21:01, hétfő | Helyi

Költségcsökkentő intézkedések Dombóváron

Számos intézkedést hozott Dombóvár polgármestere annak érdekében, hogy minél kisebb veszteséggel járjon a koronavírus-járvány a város számára és helyreállítsa a város költségvetését.

2020. Június 01. 10:33, hétfő | Helyi

Fel akarta magát gyújtani egy döbröközi férfi

Egy döbröközi férfi azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, az egyenruhások megakadályozták a tragédiát.

2020. Június 01. 09:00, hétfő | Helyi

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

A székesegyház korábbi években végzett külső felújítása, majd a Dóm tér megújítása, teljes burkolatcseréje után a templombelső renoválása zajlik jelenleg, a munka az év végéig tart.