Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. December 14. 07:35, szerda | Külföld
Forrás: mti

Tornádók, hó- és szélviharok az Egyesült Államok középső részén - többen eltűntek, lakóházak rongálódtak meg

Tornádók, hó- és szélviharok az Egyesült Államok középső részén - többen eltűntek, lakóházak rongálódtak meg

Kiterjedt téli viharzóna okozott károkat kedden az Egyesült Államok középső államaiban Texastól az északi Minnesotáig, délen tornádók, északon heves hóviharok okoztak fennakadásokat.

Texasban legkevesebb öt helyen alakult ki tornádó a Nemzeti Időjárási Szolgálat adatai szerint, és többen megsérültek. Fort Worth közelében több tucat lakóházban és üzleti épületben okozott károkat a vihar, Dallas nemzetközi repülőterén mintegy ezer járatot érint a viharos időjárás.

Louisiana államban két ember eltűnt a Shreveport városánál kialakult tornádó nyomán, az épületek romjait kutyás mentőegységekkel kutatták át.

Oklahoma államban szintén többen megsérültek a viharokban. A meteorológiai szolgálat adatai alapján a széllökések meghaladták az óránként 200 kilométeres sebességet.

Montana, Colorado és Nebraska államban heves hófúvásokra figyelmeztették a lakosságot a hatóságok, valamint arra, hogy rövid idő alatt akár több, mint 60 centiméter hóréteg alakulhat ki.

Nebraska közlekedési minisztériuma intézkedett egyes autópálya-szakaszok lezárásáról, miután a komoly havazás és erős szél veszélyessé tette a közlekedést, illetve kamionok fordultak keresztbe az utakon.

Iowa, Dél-Dakota és Minnesota egyes részein mintegy két és fél centiméteres jégpáncél kialakulására és szélviharokra hívták fel a figyelmet a hatóságok és azt kérték, hogy, akinek nem szükséges, az ne mozduljon ki otthonából.

A heves viharokra vonatkozó figyelmeztetést szerdán Mississippi és Alabama államra, valamint Florida egyes részeire is kiterjesztették.

Fotó: Pixabay

Címkék: havazás, időjárás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.