Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 09. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább bővül a MinDig TV és MinDig TV Extra lefedettsége

Tovább bővül a MinDig TV és MinDig TV Extra lefedettsége

Az Antenna Hungária péntektől két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását.

További kedvező fejlemény, hogy a következő napokban néhány telephely esetében teljesítményemelésre kerül sor, Budapesten a 62-es csatornán duplájára emelkedik a kisugárzott teljesítmény.

2011-ben a digitális földfelszíni televíziós platform bővült a legdinamikusabban hazánkban, az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma meghaladta a 300 ezret. A MinDig TV Extra fizetős szolgáltatás pedig a tavalyi közel 34 ezres bővüléssel a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül, mára az előfizetők száma megközelítette a 60 ezret.

A MinDig TV kompatibilis dekóderek átlagára 30 százalékkal, míg az integrált televíziókészülékek átlagára 17 százalékkal csökkent 2011 során. A MinDig TV-re történő váltást elősegíti, hogy a boltokban kapható új HD-ready vagy full-HD televíziókészülékek (plazma, LCD, LED) 96 százaléka tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így akár külön dekóder közbeiktatása nélkül lehet HD-minőségű ingyenes adásokat nézni.

Az Antenna Hungária Zrt. 2012. március 9-ével újabb két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását (B multiplex), a programok a 31-es csatornán érhetők el. Ennek köszönhetően Magyarország legészakibb részein is elérhetővé válik a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások teljes palettája. A Családi csomagot sugárzó telephelyek száma 38-ra, a B jelű hálózat lakossági lefedettsége pedig 85,4 százalékra bővült - tájékoztatott közleményben az Antenna Hungária Zrt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.