Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Március 27. 07:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább küzd a kamara az orvosok béremeléséért

Tovább küzd a kamara az orvosok béremeléséért

Ahogy a múlt kedden nyilvánossá vált, az orvosokkal folytatott tárgyalások eredményeképpen a szaktárca béremelést hajt végre, ám csak korlátozott körben.

Az egészségügyért felelős államtitkár kedden jelentette be a 86 ezer orvost érintő béremelést, amelyből a háziorvosok, a védőnők és az otthoni ápolásban dolgozók is kimaradtak. A Magyar Orvosi Kamara elnökét kérdeztük arról, hogy folytatnak-e további tárgyalásokat az orvosok béremelésének ügyében.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az OrientPress Hírügynökség megkeresésére elmondta, a szövetség 2007-óta, számszakilag alátámasztva folyamatosan jelezte, a háziorvosok és ápolók nélkül nem fog menni az egészségügy finanszírozásának megoldása. Azonban a kormány erre az állásfoglalásra a „füle botját sem mozdította.” Félő, hogy erőszak nélkül nem fog menni a változtatás – nyilatkozta az elnök. Áprilisban szeretnék ténylegesen megkezdeni a tárgyalásokat az alapbér, illetve a kártyapénzről, addig is, egyéb olyan bosszantó körülményekkel kell megküzdeniük, amelyek nem kedveznek a munkavégzésnek, így például a vényhiány.

Éger István nem tud a Híradó által emlegetett tavalyi gyorssegélyről, amelyet a háziorvosok kaptak volna. Mindössze annyi történt – magyarázta –, hogy a kártyapénz már nem három hónapot késlekedik, csak egyet. Ezt az intézkedést ők meg is köszönték az illetékes szerveknek, csakhogy ezzel, véleményük szerint, nem lehet utánpótlást biztosítani. Az alapdíj megemelésére is szükség van: minden praxis jövedelmét önmagához képest meg kellene duplázni – mondta el a közigazgatás hírszolgáltatójának a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 17:07, kedd | Belföld

Hagyta a nő, hogy új párja rendszeresen erőszakolja kislányát

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyomoz egy középkorú férfi és élettársa ellen,

2022. Május 17. 13:06, kedd | Belföld

Folytatódik a kisiskolások közlekedésbiztonsági programsorozata

Tizenkét városba, két fesztiválra és két gyermektáborba látogat el a Road Safety - a biztonság az első országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat,

2022. Május 17. 11:01, kedd | Belföld

Meghalt az újpetrei kerékpáros balesetben érintett kislány

Meghalt az a 12 éves kislány, akit 37 éves édesanyjával együtt autó ütött el szombaton a Baranya megyei Újpetrén

2022. Május 17. 09:54, kedd | Belföld

Autójával hajtott étterembe egy férfi Zalaegerszegen - Fotók

Az üvegportált átszakítva egy étterembe hajtott keddre virradó éjszaka egy ittas autós Zalaegerszegen - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.