Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 12. 22:45, szerda | Helyi
Forrás: MTI

További részletek a dombóvári ügyvédgyilkosságról

További részletek a dombóvári ügyvédgyilkosságról

Részletesen írunk arról a kedden megtartott szekszárdi sajtótájékoztatóról, amelyen rendőri vezetők vádemelési javaslat benyújtását jelentették be az ügyvédgyilkosság 29 éves dombóvári gyanúsítottja ellen.

A gyilkos a 88 éves ügyvédet február 18-án, otthonában egy baltával ölte meg, és néhány százezer forintot vitt el tőle - mondta Máté Dezső, a TMRFK bűnügyi osztályvezetője.

Hozzátette: a bűncselekményt a gyanú szerint nyereségvágyból követték el. Az áldozat ismeretségi körébe tartozó Gy. R. kisebb összegű kölcsönnel tartozott az ügyvédnek; nem tervelte ki a gyilkosságot, de kapóra jött neki az alkalom, amikor felkereste az idős embert a tartozás rendezése miatt. Az állandó pénzzavarral küzdő, korábban lopásért, csalásért, sikkasztásért büntetett férfi több ütést mért áldozata fejére; az ügyvéd halálát agyzúzódás okozta. Azt, hogy baltával ment az ügyvédhez, a gyanúsított azzal magyarázta: nem volt mivel fűtenie és fát akart gyűjteni.

A gyilkosságot a visszavonultan élt áldozat Dombóvár belvárosában álló, a városi bírósághoz és a rendőrséghez közeli lakóházában, a déli órákban követték el.

A nyolc hónapig tartó nyomozásról Máté Dezső elmondta: a főkapitányság négyfős nyomozócsoportja csaknem száz tanút hallgatott ki. Az elkövetés eszköze sokáig nem került elő, azt végül a gyanúsított egyik tartózkodási helyén foglalták le. Az augusztus 5-én őrizetbe vett Gy. R. részleges beismerő vallomásában nem tagadta az emberölés elkövetését.

Törökné Kaszás Rozália, a TMRFK bűnügyi igazgatója közölte: az áldozatot, aki a Tolna megyei ügyvédi kar rangidőse volt, a szegények ügyvédjének is tartották. Olyan embereket karolt fel, akik nem tudták volna megfizetni más ügyvédek díjait. Városszerte ismerték és szerették, haragosáról nem tudtak.

Hozzátette: a nyereségvágyból, aljas indokkal, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított férfinak más megyéből kellett ügyvédet kirendelni, mert az áldozat Tolna megyei kollégái nem vállalták a védelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.