Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Május 02. 11:05, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Továbbra is az élen a dombóvári focisták

Továbbra is az élen a dombóvári focisták

A tavaszi idény harmadik rangadóját április 28-án a Szuhay Sportcentrumban vívta a Dombóvári FC együttese, mely a Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a Majosi SE csapatát fogadta.

A hazaiaknál Petrók Viktor munkahelyi elfoglaltság, Jenei Bálint és Baksa Zsolt sérülés miatt hiányzott, így csupán egyetlen felnőtt mezőnyjátékost tudott két ifista mellé leültetni a kispadra Kardos Ernő edző. A vendégek a téli szünetet követően látványosan feljavultak, őt győzelem mellett csak egy vereséget szenvedtek és fokozatosan felkúsztak a tabella harmadik helyére.
A meccs ünnepélyes kezdőrúgását Bacskai Balázs végezte el. A juniorként világbajnoki címet, felnőttként pedig Európa-bajnoki aranyérmet szerzett ökölvívó elmondta, hogy nyomon követi a hazai labdarúgás eseményeit és szívesen űzi is a sportágat, ami remek kiegészítője az általa űzött bunyónak.
Jól kezdték a találkozót a dombóváriak. Androsics András a 3. percben balról 18 méterről végzett el szabadrúgást, a labda a kapu közepén a léc alá tartott, amit a látogatók „portása” szép mozdulattal kiütött. A 9. percben a jobb oldalon előretörő Androsics András keresztbe emelte a „bőrt”, ami a középen érkező Keczeli Krisztián fejéről a felső kapufára pattant, onnan pedig a mezőnybe. A majosiak a találkozó ezen szakaszában rengeteg apró szabálytalansággal tördelték szét a házigazdák játékát, akik így nem tudtak gyors indításokkal élni. A 17. percben veszélyeztettek először a vendégek, akiknek az egyik csatára egy jobboldali beadást balról 5 méterről a „ketrec” fölé stukkolt. Tíz perccel később a büntetőterületen belül buktatták Androsics Andrást, ám a bíró sípja néma maradt. Az első félidő hátralévő részében jobbára a két 16-os között passzolgattak a riválisok, mindkét alakulat óvatos volt, megpróbálta átadni a teret és a kezdeményezést a másiknak, ám azzal egyikük sem akart és tudott élni.
A szünetet követően megélénkült az összecsapás. A 47. percben Horváth Árpád egyedül iramodott meg és ahelyett, hogy lőtt volna, középre adta a labdát, amit a hátvédek kirúgtak. Az 50. percben az igen agilis Androsics András szépen ugratta ki a jobb oldalon előretörő Horváth Árpádot, akinek a keresztbe emelését a középen feltűnő Keczeli Krisztián befejelte. A gól után rövidesen Bán Csaba jobboldali beívelése után Horváth Árpád a labdát a látogatók kapujának jobb alsó sarka felé küldte, ám azt a hálóőr látványos vetődéssel kiütötte. A majosiak a második játékrészben először az 67. percben tesztelték Sztropkó János reflexeit, a bal oldali szögletzászló közeléből elvégzett szabadrúgást a hálóőr a ketrec jobb felső sarka elől az alapvonalon túlra tornázta ki. A jobboldali szögletnél azonban már tehetetlen volt, az ötösre érkező labdát Hegedűs Péter erőteljes mozdulattal fejelte a kapuba. Az egyenlítésből szinte még fel sem ocsúdtak a dombóváriak, amikor újból a hálójukban táncolt a labda. A csereként pályára lép Gyánó Szabolcs - legszebb napjait idézve - hajszálpontos átadással hozta helyzetbe Lizák Pétert, aki az eléje kivetődő Sztropkó János mellett 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A hátrányba került hazaiak minden energiájukat mozgósították az újabb találatuk megszerzése érdekében és próbálkozásaikat a 89. percben siker koronázta: az időközben becserélt Mészáros Tibor bal oldali belövését a középen egyedül hagyott Androsics András 5 méterről fejjel értékesítette. Az események azonban itt még nem értek véget, Keczeli Krisztiánnak a 90. percben, Lizák Péternek pedig két perccel később mutatta fel egy-egy alattomos szabálytalanság után a piros lapot a sípmester.
A DFC gárdájának ezúttal sem szakadt meg az a veretlenségi sorozata, amely immár 26 bajnoki mérkőzés óta tart.

21. forduló eredménye:
Dombóvári FC - Majosi SE 2:2
Dombóvár: Sztropkó - Pál. D., Kovács, Varga B., Kázmér (Mészáros) - Androsics, Keczeli, Bán, Kovács A., Kardos - Horváth Á.
Góllövők: Keczeli, Androsics, illetve Hegedűs, Lizák

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.