Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Május 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco. A Világgazdaság azt írja, a Tesco jelenlegi 113 dohányboltjából 86-ot érint az a rendelkezés, amely szerint május 30-tól a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletekből és a benzinkutakról kitiltják a dohányboltokat.

A Tesco azt közölte, mindent megtesz azért, hogy partnereik egy másik, kisebb alapterületű áruházuk mellett folytathassák tevékenységüket. A Mol és az Auchan szintén veszít boltokat az új rendelkezés miatt. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 6300 dohányboltból a hipermarketekben, a plázákban és a benzinkutakon működő 200 bolt a piaci forgalom 17 százalékát fölözte le.

Gyulay Zsolt, az NDN vezérigazgatója korábban elmondta: a meglévő koncessziós joga mindenkinek megmarad, a zavartalan ellátás biztosított.Nem könnyű a trafikosok élete, ugyanis számos kötelezettség mellett azt is vállalták, hogy évente legalább egyszer részt vesznek a területi kereskedelmi és iparkamarák által szervezett szakmai képzéseken, konferenciákon. A héten Miskolcon, Debrecenben, Győrben és Salgótarjánban gyülekeztek az adott megye trafikosai, jövő hétfőn és kedden pedig Eger és Veszprém lesz a szakmai képzések helyszíne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV