Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2013. Január 12. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Túl sokat esznek és korán halnak az amerikaiak

Túl sokat esznek és korán halnak az amerikaiak

A túl sok étkezés, az egészségbiztosításhoz való hozzáférés hiánya és a viszonylag magas szegénységi ráta csak néhány azok közül az okok közül, ami miatt az amerikaiak kevésbé egészségesek és korábban halnak, mint más, viszonylag gazdag ország lakosai - állapította meg az amerikai kormány által készíttetett jelentés, amelyről a Fox News számol be.

Az Amerikai Egyesült Államok fejenként többet költ lakosai egészségére, mint más országok, azonban számos intézkedés elmaradott, ami miatt magas az elhízás és a szívbetegségek, valamint a csecsemőhalandóság előfordulása.

A jelentés 16 más, gazdag országgal hasonlította össze az amerikaiak állapotát, köztük volt Kanada, Japán, Ausztrália és 13 nyugat-európai ország, köztük Nagy-Britannia, Olaszország, Svájc és Franciaország.

Összehasonlítva a különböző betegségeket/halálozási okokat, kilenc területen az amerikaiak állnak a legrosszabb helyen: a csecsemőhalandóság, a baleset-és az emberölés, a tinédzserkori terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek, mint a HIV fertőzés, a kábítószer-fogyasztás, az elhízás-és a cukorbetegség, a szívbetegségek, a tüdőbetegség és a fogyatékkal élők aránya is itt a legmagasabb.

Bizonyos területeken, mint a daganatos betegségek előfordulása, valamint a koleszterinszint és a vérnyomás ellenőrzése, jobb helyen áll az Egyesült Államok - összességében azonban elmondható, hogy a lakosság várható élettartama elmarad a kutatásba bevont 16 ország mögött.

Címkék: életmód

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 12:03, csütörtök | Külföld

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Salah Abdeslamot a párizsi különleges esküdtszék

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szerdán a 2015. november 13-i, 132 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen

2022. Június 30. 07:00, csütörtök | Külföld

Az EU az ízesített, párologtatható dohánytermékek betiltását javasolja

Az Európai Bizottság az ízesített, párologtatható dohánytermékek uniós forgalmazásának betiltását javasolja - olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.

2022. Június 29. 17:04, szerda | Külföld

Joe Biden felesége és lánya is felkerült az orosz feketelistára

Újabb 25 amerikai állampolgárnak, köztük Joe Biden amerikai elnök feleségének és lányának tiltották meg válaszintézkedésként a beutazást Oroszországba az orosz külügyminisztérium kedden kiadott közleménye szerint.

2022. Június 29. 14:01, szerda | Külföld

Enyhítette a beutazásra vonatkozó szabályokat Kína

Kína enyhítette a koronavírus-járvány miatt a beutazásra vonatkozóan bevezetett egyes szabályokat, lerövidítve az országba külföldről érkezők számára előírt karanténidőszakot