Városlista
2021. március 1, hétfő - Albin

Hírek

2013. Július 01. 08:52, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt

Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt

Szabó Szilárd „Édesapa” gőzerővel készül a július 6-án és 7-én Máriapócson megrendezésre kerülő Kihívás napjára. Szilárd a felkészülés alatt nem mástól kért tanácsot, mint Turán Fricitől a Twist Turán Motorsport versenyzőjétől, aki mint kiderült maga is kedveli a driftet...

Magyarország legjobb drift pilótái a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság következő fordulójában a RabócsiRingen ismét összemérik tudásukat - többször is. Egyrészt megküzdenek egymással a „hagyományos” drift verseny keretei között, majd megvívhatnak azzal a versenytársukkal, akivel már nagyon régóta szeretnék összemérni tudásukat.

Szilárd komoly csata előtt áll, hiszen E500-as Mercedesével egy Ladával rajthoz álló görög fiú, Xenikos Nassos ellen indul majd harcba. Többek között e csata kapcsán beszélgetett Szilárd Turán Fricivel a gumikról: „Szilárddal egyeztettünk az általuk használt gumik szélességéről és a hozzájuk tartozó nyomásértékekről. Épp azt nézegettük, hogy melyik gumi milyen módon kopik, mennyire terhelődnek a külső, belső oldalak, és hogy mennyire lehet ezt futómű-beállítással és különböző nyomásértékekkel kiküszöbölni.”

Mint kiderült Turán Fricitől sem áll távol a drift, sőt... „A drift szerintem egy nagyon látványos sport, egy gyors ütemben fejlődő sportág. Nagyon sok előnye van, ami a ralihoz képest vonzóvá teszi. Kisebb büdzséből gazdálkodó sportolónak kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy belekóstolhasson az autósportba és rendezett, szabályozott körülmények között, zárt pályán autózhasson határon. Tőlem sem áll messze a drift, egyszer nagyon szívesen kipróbálnám.”

Ha Fricit nem is, sok-sok profi pilótát és rengeteg Lada-funt láthatsz majd a máriapócsi "arénában". Már július 6-án szombaton is érdemes ellátogatni Máriapócsra, hiszen az esti órákban zajlanak majd a Lada körversenyek és a drift street kategória döntői. Este 20 órától pedig indul a parti Dj-kel és sok-sok zenével.

Július 7-én vasárnap pedig amit garantálhatunk: fantasztikus környezetben megrendezett profi drift versenyt, sok-sok kihívásos futamot, Ladaracing-all-star-drift gálát, Lada szépségversenyt és drift taxit. Szép csokor, igaz?

…a jelszó továbbra is: Kilinccsel előre!

További információ:

http://drifting.hu/drift-kihivas-napja

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 16:20, szombat | Sport

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral csökkentek

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek a koronavírus-járvány következtében.

2021. Február 23. 08:39, kedd | Sport

Újabb statisztikában abszolút csúcstartó Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a 21. századi meccsszámok alapján készített listán,

2021. Február 17. 16:53, szerda | Sport

Barni és Roli az FRT.HU Kupán

Két szabadedzés és három mért kör várt a raliversenyző párosra a Valentin nap előtt megrendezett FRT.HU Kupán.

2021. Február 12. 10:10, péntek | Sport

Bátyi & Bátyi R-CUP bajnokok!

Az éves értékelést a Lada Gr "A" kategória Bajnok párosa a Bátyi Barnabás - Bátyi Róbert nyerte az R-CUP Challenge bajnokságban.