Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2013. Július 01. 08:52, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt

Turán Frici adott tanácsot Szabó Szilárdnak a Kihívás napja előtt

Szabó Szilárd „Édesapa” gőzerővel készül a július 6-án és 7-én Máriapócson megrendezésre kerülő Kihívás napjára. Szilárd a felkészülés alatt nem mástól kért tanácsot, mint Turán Fricitől a Twist Turán Motorsport versenyzőjétől, aki mint kiderült maga is kedveli a driftet...

Magyarország legjobb drift pilótái a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság következő fordulójában a RabócsiRingen ismét összemérik tudásukat - többször is. Egyrészt megküzdenek egymással a „hagyományos” drift verseny keretei között, majd megvívhatnak azzal a versenytársukkal, akivel már nagyon régóta szeretnék összemérni tudásukat.

Szilárd komoly csata előtt áll, hiszen E500-as Mercedesével egy Ladával rajthoz álló görög fiú, Xenikos Nassos ellen indul majd harcba. Többek között e csata kapcsán beszélgetett Szilárd Turán Fricivel a gumikról: „Szilárddal egyeztettünk az általuk használt gumik szélességéről és a hozzájuk tartozó nyomásértékekről. Épp azt nézegettük, hogy melyik gumi milyen módon kopik, mennyire terhelődnek a külső, belső oldalak, és hogy mennyire lehet ezt futómű-beállítással és különböző nyomásértékekkel kiküszöbölni.”

Mint kiderült Turán Fricitől sem áll távol a drift, sőt... „A drift szerintem egy nagyon látványos sport, egy gyors ütemben fejlődő sportág. Nagyon sok előnye van, ami a ralihoz képest vonzóvá teszi. Kisebb büdzséből gazdálkodó sportolónak kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy belekóstolhasson az autósportba és rendezett, szabályozott körülmények között, zárt pályán autózhasson határon. Tőlem sem áll messze a drift, egyszer nagyon szívesen kipróbálnám.”

Ha Fricit nem is, sok-sok profi pilótát és rengeteg Lada-funt láthatsz majd a máriapócsi "arénában". Már július 6-án szombaton is érdemes ellátogatni Máriapócsra, hiszen az esti órákban zajlanak majd a Lada körversenyek és a drift street kategória döntői. Este 20 órától pedig indul a parti Dj-kel és sok-sok zenével.

Július 7-én vasárnap pedig amit garantálhatunk: fantasztikus környezetben megrendezett profi drift versenyt, sok-sok kihívásos futamot, Ladaracing-all-star-drift gálát, Lada szépségversenyt és drift taxit. Szép csokor, igaz?

…a jelszó továbbra is: Kilinccsel előre!

További információ:

http://drifting.hu/drift-kihivas-napja

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 21. 14:00, szombat | Sport

Csomós Mixi: Egyszer fent, egyszer lent

Csomós Mixi és Nagy Attila számára egy igazi hullámvasút lett a II. Rally Hungary. A nyíregyházi ERC futamról Csomós Mixi számolt be.

2020. November 17. 12:08, kedd | Sport

Rally: A kategória győzelemnek nagyon örülünk!

Kilenc gyors, bő 120 versenykilométer van Kronome Ákos, és Pásztor Tamás mögött a III. Nyíregyháza Rally után.

2020. November 17. 06:36, kedd | Sport

Rally: Ha kalandok árán is, de sikeresen célba értünk!

Tizenhat gyors, majd 200 versenykilométer után a Juhász Csaba - Juhász Zsolt, azaz a „Juhász Tesók” sikeresen célba értek a II. Rally Hungary-n.

2020. November 12. 12:06, csütörtök | Sport

Peches Frici, sikeres Klausz!

Nagyot mentett a Turán-Bagaméri páros a Rally Hungary-n, miután az első gyorson defektet kaptak és majdnem utolsóként teljesítették a szakaszt és ezután sikerült a 4. helyre visszakapaszkodniuk.