Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2012. Január 31. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: HírTv

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Európában az elmúlt napokban ötvenhat halálos áldozatot követelt a fagyos időjárás.

Lengyelországban a sorozatos fagyhalálok miatt a rendőrség különösen figyel a hajléktalanokra. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet a hétvégéig mínusz 30 fok alá is csökkenhet. Romániában hatan fagytak halálra, közülük többen a lakásukban. A hideg miatt ráadásul több olyan település víz nélkül maradt, ahol a felszíni vízrétegből nyerik a folyadékot. Kárpátalján, és Ukrajnában több mint 1500 melegedő helyet létesítettek a rászorulóknak, ahol orvosi ellátást és éjszakai szállást is biztosítanak az utcán lévőknek. Az erős havazás Szerbiában településeket zárt el a külvilágtól, több város is áram nélkül maradt.

Címkék: európa, fagyhalál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.