Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2023. Július 14. 07:10, péntek | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Ügyvédnek adta ki magát az unokázós csaló

Ügyvédnek adta ki magát az unokázós csaló

A gyanúsítottak az idős személyektől ismeretlen személy által kicsalt összegeket vették át.

A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított 2023. július 11. napját megelőzően egy internetes közösségi portálon keresztül megismerkedett egy férfival, aki arról tájékoztatta a gyanúsítottat, hogy internetes telefonkönyvben jellemzően idős sértetteket választ ki, akikkel telefon keresztül felveszi a kapcsolatot. Ezt követően ez a személy a sértettekkel való kapcsolatfelvétel során magát valótlanul ügyvédnek adja ki, és azt állítja, hogy a sértettek hozzátartozóját letartóztatták, azonban ő készpénz ellenében ügyészségi kapcsolatait kihasználva elintézi szabadlábra helyezésüket.

A gyanúsított és egy másik társa mindezekről tudva vállalta, hogy a megtévesztett sértettekhez elutaznak, és átveszik a sértettektől a hozzátartozójuk szabadlábra helyezése érdekében az álügyvédnek szánt készpénzt, valamint ékszereket, amely a nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint legalább négy esetben történt meg.

Az elkövetők ezzel a módszerrel több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős – köztük egy komáromi lakosú - sértettet.

A Komáromi Járási Ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája, 2023. július 13-án egy hónap időtartamra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását, tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének, a szökésnek és a bűnismétlésnek a veszélye is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.