Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal

Új helyen a Dombóvári Városháza

Új helyen a Dombóvári Városháza

Július 15-étől a Városháza hivatalosan is áttette székhelyét az egykori községházába, a Szabadság utca 18. alá.

Január elseje óta a Szent István tér 1. alatt lévő Dombóvári Polgármesteri Hivatal a járási hivatallal osztozott egy épületen. Július 15-étől a Városháza hivatalosan is áttette székhelyét az egykori községházába, a Szabadság utca 18. alá. A Szent István tér 1. alatti épületben ezentúl csak a járási hivatal dolgozóit, illetve az anyakönyvvezetői irodát lehet megtalálni.
Az épület nemrég még a Móra Ferenc iskolának adott otthont, melynek diákjai szeptembertől a volt Zrínyi iskola épületében folytathatják tanulmányaikat.

A kisebb belső átalakításon és festésen átesett új Városházába első körben a polgármester és titkársága, a jegyző és titkársága valamint az önkormányzati és szervezési iroda költözött át.
A köztisztviselők maguk is tettek az új helyen lévő munkahelyük megszépüléséért, nemrég ugyanis letisztították és lefestették annak kerítését. Az épület új funkciók szerinti átalakítása a közeljövőben is folyamatosan történik. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a hivatali egységek átköltözése is. Két hónap múlva a pénzügy majd év végéig az egyéb hatóságok is átköltöznek.

Az új városháza avatóját július 15-én este egy régi hagyomány felélesztése tette ünnepivé. A korábbi „Városházi Zenei Estek”-et felelevenítve, a pécsi BRASSDANCE fúvós kamarazenekar lépett fel nagy sikerrel a polgármesteri hivatal udvarában. Az új városházával ismerkedő polgárok az épületben megtekinthették Majoros János – Dombóvár díszpolgára – valamint Majoros Hédy keramikusok és Ujváry Lajos festőművész, szintén dombóvári díszpolgár által a városnak adományozott alkotásait.

Címkék: városháza

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.