Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. November 30. 14:28, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új helyen nyílt meg a népkonyha és a nappali melegedő

Új helyen nyílt meg a népkonyha és a nappali melegedő

A Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézménynek az említett szolgáltatásait november 26-tól az Erdősor utca 3/a. szám alatti, önkormányzati tulajdonban lévő épületben vehetik igénybe a szociálisan rászoruló városlakók.

Az eddig népkonyhaként és nappali melegedőként használt Arany János téri ingatlan rossz állapota miatt a Szuhay-dombi részen található, korábban a hajléktalanok éjjeli menedékhelyéül szolgáló lakóházat alakították át a szakemberek az elmúlt hetekben az önkormányzat megbízásából.
- Minden Dombóvárhoz hasonló nagyságú és a településünknél nagyobb lakosságszámmal rendelkező városnak kötelező alapfeladata nemcsak téli időszakban, hanem az év 365 napján az említett szociális szolgáltatások ellátása - emelte ki Kiss Béla alpolgármester. - A népkonyhán munkanapokon azok ebédelhetnek, akiknek nagyon alacsony a jövedelmük. A nappali melegedőt azok kereshetik fel, akik nem tudnak fűteni a lakhelyükül szolgáló ingatlanban, mert nincs pénzük tüzelőre. Ők hétfőtől péntekig reggel nyolc és este hat óra között használhatják a létesítményt.
Az Erdősor utca 3/a. szám alatti épületben az asztalosok a közlekedő és az ebédlő résztől leválasztották a tálalókonyhát, melynek falán egy ételátadó ablakot is kialakítottak, a festők a nyílászárókat mázolták újra, a melegburkolók a tönkrement linóleumot cserélték ki, a villanyszerelők átvizsgálták és megjavították az elektromos hálózatot, a fűtéshez értő szakemberek pedig beüzemelték a meleg biztosítására szolgáló berendezéseket annak érdekében, hogy az ingatlan megfeleljen a különböző előírásoknak, valamint biztonságos és jól működtethető legyen.
A népkonyha kapacitása 25 fős, de kemény hidegek idején igény esetén ennél több rászoruló embernek is tud majd ebédet biztosítani az önkormányzat. Ha kiadják a „vörös kód”-riasztást, akkor a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény a hét minden napján 24 órában fogja nyitva tartani a létesítményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.