Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Augusztus 13. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új játékosokkal kezdi a DFC a bajnokságot

Új játékosokkal kezdi a DFC a bajnokságot

A Dombóvári FC klubvezetői augusztus 8-án sajtótájékoztatón számoltak be arról. hogy a Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság hétvégi rajtjára készülő gárdának kialakult a végleges játékoskerete.

Szabó Loránd elnökségi tag először arról számolt be, hogy a nyáron az egyesületi vezetés értékelte a legutóbbi pontvadászatot a negyedik helyen záró együttes teljesítményét és úgy ítélte meg, hogy az aranyéremre aspiráló társaság nem tudta elviselni az esélyesség terhét és alaposan elrontotta a tavaszi szezon végét. Ennek következményeként lecsúszott a dobogóról.
- Az augusztusban induló bajnokságokban a Dombóvári Futball Club egy csapatot indít, mégpedig a Tolna megyei I. osztályú felnőttek mezőnyében - emelte ki Szabó Loránd. - A klub az U19-es, valamint az U16-os fiúgárdáját átadta a Dombóvári Focisuli Egyesületnek és együttműködési megállapodást kötött az említett szervezettel mégpedig arra, hogy az utánpótlás-nevelő klub állítja ki a Magyar Labdarúgó Szövetség által a megyei felnőtt bajnokságban résztvevő gárdák számára kötelezővé tett különböző korosztályos csapatokat. Ez a döntés ugyan hátrányosan érinti a DFC-t a megszerezhető TAO-támogatások tekintetében, de a tiszta helyzet megteremtése és a gyerekek érdeke ezt a lépést kívánta. A gazdálkodó szervezetek társasági adójából származó pénzeket a tavalyi évben és idén tavasszal is jól használta fel a klub, az összegből a focisták számára minőségi öltözékeket és cipőket, valamint olyan sporteszközöket és -felszereléseket vásárolt, melyek hozzájárulnak a fejlődésükhöz.
A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokság eddigi 13 alakulatos mezőnye a nyáron tovább csökkent, ugyanis a Nagymányoki SE és az Őcsényi SK nem vállalta az élvonalban való további szereplést. A helyükre a második osztályból egyetlen együttes sem jelentkezett. A feljutást kiharcoló klubok nem vállalták azt a feltételt, hogy hat utánpótlásgárdát állítsanak ki a 2018/2019-es pontvadászatra. Így 11 társaság három kört - tehát egyenként összesen 30 mérkőzést - fog vívni. Emiatt a tervek szerint december 8-án lesz az idei utolsó forduló.
A DFC elnöksége mindent megtett azért, hogy a felnőtt csapat tagjai jól felkészülhessenek a küzdelmekre. A Szuhay Sportcentrum pályájának gyepszőnyege a gyakori nyári esőzéseknek és a rendszeres nyírásnak, valamint a szakszerű hengerlésnek köszönhetően kiváló minőségű, a mostani kánikulában azonban sokat kell öntözni azért, hogy a fű ne süljön ki. Remélhetőleg szeptemberben megérkezik az a két mobillelátó, melyek egyenként 75 ülőhellyel rendelkeznek és nemcsak sport, hanem kulturális és szórakoztató rendezvényekre is használhatja majd azokat a város önkormányzata. A tervek szerint novemberre elkészül a játékosok rekreációját elősegítő új szauna is a klubépületben.
A játékoskeretben jelentős változások történtek. A 41 esztendős Kovács Róbert, a 34 éves Kázmér Péter és az 1986-ban született Takács Zoltán elbúcsúzott az együttestől. Ők a jövőben az újonnan alakult Dombóvári Labdarúgó Klubnak a Tolna megyei III. osztályú felnőtt bajnokságban induló szenior-alakulatában fognak szerepelni. Gyeraj Attilára egészségügyi problémái miatt továbbra sem számíthatnak, de ő reménykedik abban, hogy egyszer még visszatérhet a zöld gyepre. Szó volt arról, hogy Petrók Viktor lezárja labdarúgó karrierjét, mert a Nemzeti Bajnokság második vonalába feljutott Kaposvári Rákóczi FC másodedzőjeként a korábbiaknál több időt kell a tréningek vezénylésével és a meccseléssel töltenie, így nem marad ideje futballozni. Ez nem is lett másként, ám a rutinos középhátvéd igazolása a DFC-nél maradt és szükség esetén vállalja a pályára lépést az őszi szezonban. Az 1998-ban született Kierdorf Eriknek a legutóbbi pontvadászatban nem sikerült kiharcolnia az állandó csapattagságot, ezért a váltás mellett döntött és az eddiginél több játéklehetőség reményében a Tamási 2009 FC-hez igazolt.
Az érkezők sora népes. A helyi kötődéssel rendelkezők közül a 19 esztendős Martinka Dániel 2009-től a Kaposvári Rákóczi FC Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiáján sajátította el a sportág alapjait, majd 2014-től az élvonalbeli Paksi FC utánpótlás alakulataiban focizott az elsősorban a pálya bal oldalán használható nagy munkabírású fiú, aki tanulás mellett focizik. Nagy Dominik szintén Dombóváron kezdett, aztán Kaposvárra került, majd hazaszerződött, az előző bajnokságban a Szentlőrincnek a Baranya megyei I. osztályú felnőtt gárdájában kapott szerepet középpályásként, most pedig onnan tért vissza lakóhelyére. A 18 éves Tieger Endre ugyancsak Dombóvárról indulva előbb a Ferencvárosban pallérozódott, majd 2010-től a Pécsi MFC különböző korosztályos gárdáiban lépett pályára. A középső védő a sikeres érettségi vizsgája után felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára és a DFC-hez szerződött. Új fiú az 1994. szeptember 27-én született és a baranyai megyeszékhelyen CNC-forgácsolóként dolgozó Czifra Viktor. Ő Pécsen kezdte a pályafutását, majd megfordult Győrben, a felcsúti Puskás Akadémiánál, Kozármislenyben, Pécsváradon és Komlón is. Tapasztalatával és keménységével remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy stabil legyen a DFC védekezése. A még középiskolába járó 18 esztendős Iványi Botond szintén a somogyi megyeszékhelyen működő akadémián nevelkedett, tavaly igazolt Szentlőrincre, ahol az NB III-as és a Baranya megyei I. osztályú bajnokságban szereplő csapatban is számítottak rá. A kapus egykori kaposvári csapattársa, a villámgyors és gólérzékeny Balogh Szabolcs középpályásként, illetve csatárként igyekszik minél többször bevenni a riválisok hálóját. A Nagykónyiban lakó és az ottani önkormányzatnál a közmunkások egyik vezetőjeként tevékenykedő Szekeres Dániel Tamási, Dunaújváros, Paks, Dunakömlőd, Bátaszék, Bonyhád, Tamási és Tevel után választotta a dombóvári klubot, ahol védőként és szűrőként számítanak a 27 éves játékosra.
Kardos Ernő játékosedző szerint a keretben most optimális a rutinos és a fiatal focisták aránya. A legnehezebb feladatot az jelenti, hogy a régi és az új labdarúgókból minél gyorsabban egységes csapatot kell gyúrni. A tréner örül annak, hogy egy-egy posztra több jelölt közül választhat. A versenyhelyzet jót tehet a fiúknak, akiknek minden pályára lépésért meg kell küzdeniük a riválisaikkal. A július 7. óta tartó edzések mindegyikén rendszeresen 16-18 játékos volt jelen, akik szorgalmasan és fegyelmezetten végezték a különféle erőgyűjtő, gyorsaságfejlesztő, valamint taktikai feladatokat. A felkészülését eredményesnek ítélte a játékosedző, aki szerint a csapatnak jót tett az a „vérfrissítés”, amit a hét új focista érkezése okozott. A tréner azt a célt tűzte ki, hogy legénységét az első három hely valamelyikére vezesse.
Szabó Loránd zárszóként még arról beszélt, hogy számukra nagyon fontos a DFC szakmai és erkölcsi megítélése, ezért az egyesület jogszerű működésére nagy hangsúlyt helyeznek. Az új fiúknak gyors beilleszkedést kívánt és azt, hogy minél hamarabb hasznos és értékes tagjai legyenek a közösségnek. Az elnökségi tag Kardos Ernő tanítványaival szembeni elvárását az eredményesség tekintetében reálisnak ítélte, reményei szerint a gárda a 2018/2019-es pontvadászatban végig harcban lesz a bajnoki cím megszerzéséért.

Címkék: DFC, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.