Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 15. 13:00, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Új közép-európai erősember szervezet indult

Új közép-európai erősember szervezet indult

A profik amatőröknek is népszerűsítik a sportágat

CESA® (Central European Strongman Association) néven új, független erősember szervezetet alapított Sebestyén János és több mint egy tucat másik sportoló. A 2017-ben a “HSMA bajnoka” címet szerező, többszörös egyéni és csapat országos bajnok Sebestyén mellett jelenleg már több, mint 20 sportoló jelezte versenyzési szándékát a CESA® színeiben. Céljuk, hogy népszerűsítsék az erősember sportágat az amatőr sportolók körében. Emellett 2021-ben saját, hat állomásos versenysorozatot is indítanak a már ismert Prémium Liga Kupa néven.

Megkezdte 2021-es első versenysorozatának szervezését a tavaly ősszel megalakult CESA® (Central European Strongman Association). Az új, független közép-európai erősember szervezet Prémium Liga Kupa nevű sorozata április második felében indul. A hat fordulós pontgyűjtő versenyen olyan versenyszámokban mérhetik össze erejüket a versenyzők, mint kamionhúzás, kőgolyó pakolás, magasba dobás, autótartás, felhúzás, tolás és lengő cipelés.

A CESA® egy sportolói kezdeményezésre életre hívott szerveződés, sportliga (későbbiekben szövetség), melynek célja Közép-Európa erősember sportjának szélesebb körben való népszerűsítése, versenyek szervezése, lebonyolítása.

Alapítói a sportág több mint egy tucat jeles képviselője. Vezetőségi tagja Sebestyén János, aki több mint 10 éve az erősember sport egyik legismertebbje: 2017-ben a “HSMA bajnoka” címet szerezte meg, többször volt országos bajnok egyénileg és párosban, ismert nevén „Silverboy”. Emellett nemzetközileg is komoly sikereket tudhat magáénak, legutóbb 2019-ben, Norvégiában szerzett második helyet az IHGF sziklaemelő világkupa versenyen. A CESA társalapítója Molnár Zsolt, akivel Sebestyén négy éven keresztül egyhuzamban, párosban nyerte a magyar országos bajnokságokat.

„Az erősemberek számára fontos előrelépés a sportliga megalakulása, hiszen általa nem csak Magyarországon, hanem a későbbiekben Európa más országaiban is könnyebben nyílik lehetőségük versenyzésre, felkészülésre, kapcsolatépítésre. A vírushelyzet miatt nem biztos, de reménykedünk benne, hogy már az első, hat fordulós versenyünk egyik állomása is határon kívül lehet. A jövőben azonban minél inkább ki szeretnénk terjeszteni nemzetközi szintre a szerepvállalásunkat” – mondta Sebestyén János, aki hozzátette: tapasztalataikkal a profi és amatőr versenyzőket szeretnék segíteni a felkészülés terén is, hiszen közös cél, hogy csúcsformában versenyezzenek.

Az első, Prémium Liga Kupa 2021 nevű sorozat támogatója a Prémium Média & Sport Management Zrt. A szabad nevezés előreláthatólag februárban indul.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/funCESAr/

Címkék: erősember

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára