Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 22. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Új park Dombóváron hét kontinens növényeivel

Új park Dombóváron hét kontinens növényeivel

A bolygónkon található földrészek jellegzetes növényeit mutatja be az a kis belvárosi park, amit közmunkások segítségével alakítottak ki.

A Hét kontinens park nevet viseli Dombóvár újonnan kialakított közterülete, amit a Föld világnapja alkalmából avattak fel. Szabó Loránd polgármester az átadón elmondta, 1991-ben a dalai láma javasolta, hogy legyen egy olyan nap minden évben, amikor a bolygónk kerül a középpontba. A dombóváriak pedig ezzel a leginkább közmunkások segítségével kialakított parkkal szeretnék felhívni a figyelmet a Föld élővilágára.

Oktató jellege is van a kertnek, az óvodásoknak és iskolásoknak kiváló helyszín lehet terepmunkákhoz, ismereteik bővítéséhez. Igaz, a parkból még egy növény hiányzik, miután az ötletgazdáknak igen nagy fejtörést okozott a jégtakaróval borított Antarktisz. Tavasszal azonban az innen származó sédbúza is megérkezik Dombóvárra, amellyel pedig már teljessé válik.

A pénteki ünnepségen a Bezerédj Amália Óvoda gyermekei egy előadással is készültek, amelyben egy-egy, a kontinenseken és a most átadott kis parkban is megtalálható növényeket "ültették" el verseikben.

Címkék: Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!