Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. November 10. 19:10, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Új pszichoaktív anyagot adott el Dombóváron

Új pszichoaktív anyagot adott el Dombóváron

A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a dombóvári férfit.

A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrök Dombóváron 2017. november 7-én délelőtt intézkedés alá vontak egy személygépkocsit, valamint annak vezetőjét. A jármű átvizsgálásakor az egyenruhások kábítószergyanús anyagot találtak, ezért a 25 éves helyi férfit előállították.

Ugyanazon a napon dél körül Dombóvár-Szőlőhegyen igazoltattak a rendőrök egy 23 éves mosdósi férfit, akinek ruházatából kábítószergyanús anyag került elő, amelyről a fiatalember elmondta, hogy biofű. A rendőrök a férfit előállították, a drogot pedig lefoglalták.

A nyomozók házkutatást tartottak egy 40 éves dombóvári férfi lakásán, ahol különböző anyagokat és anyagmaradványokat foglaltak le. A férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a férfit azzal gyanúsítják, hogy kereskedett a designer drogokkal. A lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálatra küldték. Az eljárás alá vont személyek szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyben a további eljárást a Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Fontos tudni, hogy a rendőrség minden tudomására jutó kábítószerekkel vagy új pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos ügyben eljárást indít és a vonatkozó jogszabályok szerint azt lefolytatja. Az új pszichoaktív anyagokkal kapcsolatosan ki kell emelni, hogy ezek az ismeretlen eredetű és összetételű anyagok a fogyasztókra nézve rendkívül kockázatosak. A designerek vegyi összetétele folyamatosan változik, ezért az újabb és újabb összetételű anyagok élettani hatásai nem kiszámíthatóak. Az ilyen anyagok fogyasztói az életüket is kockáztatják.

A rendőrség számít az állampolgárok együttműködésére és segítségére. Amennyiben kábítószerekkel, vagy új pszichoaktív anyagokkal kapcsolatosan információval rendelkeznek, úgy tegyenek bejelentést telefonon az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.