Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 08. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Új vezetője van a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központnak

Új vezetője van a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központnak

Május 1-jével hivatalosan is Müller Ádám tölti be a 2021. január elsejétől összevont intézmény igazgatói posztját.

A pályázati kiírásra jelentkezett a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője és az interjú során alkalmasnak találták a vezetői feladatok ellátására.

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Főiskolai Karának művelődésszervező, múzeumpedagógusi szakán végezett. A Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben 2009-től először múzeumi referensként, múzeumpedagógusként majd 2014-től gyűjteményvezetőként, dolgozott. 2018 májusától 2020. január végéig művelődésszervező és programkoordinátori feladatokat látott el a Sásdi Általános Művelődési Központban. Ezt követően ismét a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény vezető tisztségét töltötte be.

2008 óta tagja a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesületnek. Megismerkedett a művelődéshez köthető intézmények munkájával, gyakorlatot szerezett kulturális programok szervezésében: gyermek-, felnőtt programok, szakkörök, klubok működtetése, konferenciák, fesztiválok programjainak előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Dombóváron az elmúlt években több közös programot szervezett a helytörténeti gyűjteménnyel, a művelődési házzal, a könyvtárral közösen.

Bízom benne, hogy az új integrált szervezeti formában működő Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban jól tudok majd együttműködni munkatársaimmal, számítok az emberek véleményére, tapasztalatára, támogatására. Remélem, hogy a járványhelyzet enyhülésével, elmúltával a közművelődés intézményei kinyithatják kapuikat, újra lesznek közösségi programok, felnőtt és gyerekrendezvények, koncertek, kiállítások, szakkörök, előadások, könyvtár- és múzeumlátogatók, jó beszélgetések és persze gyerekzsivaj - foglalta össze Müller Ádám.

A jelenlegi városvezetés fontosnak tartotta a kulturális intézmény új vezetőjének kiválasztásakor, hogy ismerje a helyi kultúrát, a helytörténetet. A közösség megbecsült tagja legyen és szakmailag képzett vezető kerülhessen az intézmény élére. Ezért bízták meg Müller Ádámot a felelősségteljes munkával és remélik, hogy a közös munka, együttműködés hosszú távú lesz – emelte ki Kerényi Zsolt humán alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.