Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 07. 16:14, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Új vezetője van a Helytörténeti Gyűjteménynek

Új vezetője van a Helytörténeti Gyűjteménynek

Müller Ádám, a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője nemrégiben távozott posztjáról, helyére pedig pályázaton választották ki az új muzeológust.

A Földi István Könyvtár működtetésében lévő intézmény élére május elején Varga B. Zsuzsanna került, aki a Szegedi Tudományegyetemen szerzett régész diplomát és eddig a felsőoktatási intézmény régészeti tanszékének munkatársaként dolgozott. Dombóvári kötődése van, ugyanis 2016 óta részt vett a Dombai család egykori várának a feltárásában, a Kapos-folyó árteréből enyhén kiemelkedő területen található falmaradványoknál talált „bosnyák kerámiákat” azonosította be. A szakember megállapította, hogy a török hódoltság idején a Balkánról betelepült délszláv lakosság hozta magával azokat a cserépedényeket, melyek darabjait a föld felső rétege évszázadokon keresztül rejtette.
Az új muzeológus nagy elánnal vetette bele magát a munkába. Azt szeretné, ha az idén megújult Helytörténeti Gyűjtemény rendszeresen szolgálna az érdeklődők számára olyan érdekességekkel, melyek nemcsak a helyiek és a környékbeliek, hanem az idelátogató turisták figyelmét is felkeltenék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.