Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2011. Február 04. 21:55, péntek | Helyi
Forrás: www.tolnamegye.hu

Új igazgató a Móra élén, a megye fontolgatja az átszervezést

Új igazgató a Móra élén, a megye fontolgatja az átszervezést

A tavaly december 15-én korengedményes nyugdíjba vonult Krauss Péter helyett átmenetileg Pallos Márta vezeti a Tolna Megyei Önkormányzat Móra Ferenc Általános Iskoláját. A fenntartó gondolkodik a sajátos nevelési igényű tanulókkal fogla

Krauss Péter – aki korábban évekig Dombóvár társadalmi megbízatású alpolgármestere volt, jelenleg pedig maga is a megyei önkormányzat képviselője – a jogszabályok adta lehetőségével élve kérte korkedvezményes nyugdíjazását még 2010 végén. Mivel a feltételeknek megfelelt, a megyei önkormányzat előbb helyt adott kérésének, majd a speciális iskola vezetésével január 21-én Pallos Mártát, a korábbi igazgatóhelyettest bízta meg július 1-jéig.

A Szabadság utcai intézmény fenntartója egyelőre azért nem ír ki pályázatot az igazgatói posztra, mivel jelenleg is tárgyalásokat folytat a Móra átszervezéséről. A közoktatási törvény szerint amennyiben a lépésre már a következő tanévtől kezdődően sort akar keríteni a megyei önkormányzat, úgy az erre vonatkozó döntést legkésőbb május utolsó munkanapjáig – idén ez 31-ikére esik – meg kell hozniuk a képviselőknek.

Írásunk a www.tolnamegye.hu oldalon megtalálható előterjesztések és határozatok alapján készült. Képünk a Móra Ferenc Általános Iskola szervezeti és működési szabályzatából származik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 20:00, péntek | Helyi

Bosszúból rongált többször is a dombóvári férfi

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi férfival szemben folytattak rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Április 03. 15:48, péntek | Helyi

Hála-Taps a Te ablakodban/erkélyeden és a Mex Rádió Maradj Otthon csatornáján

Sásdon, a Deák tér közelében élők fogják hallani az ablakból is, mert az ott található legnagyobb üzlet felett, a tetőn kihangosítjuk a rádiót!

2020. Április 03. 13:08, péntek | Helyi

Járvány, vészhelyzet, válság, akkor is nézzünk előre!

Dombóvári digitális Szuperinfó: az interaktív hirdetési újság, mely többet rejt, mint gondolná!

2020. Április 03. 08:33, péntek | Helyi

Újabb döntések születtek Dombóváron, felére csökkentek az önkormányzati üzlethelyiségek bérleti díjai

Április 1-től az alábbi döntések léptek életbe városunkban, annak érdekében, hogy támogassuk a helyi vállalkozókat és kistermelőket: