Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2011. Február 04. 21:55, péntek | Helyi
Forrás: www.tolnamegye.hu

Új igazgató a Móra élén, a megye fontolgatja az átszervezést

Új igazgató a Móra élén, a megye fontolgatja az átszervezést

A tavaly december 15-én korengedményes nyugdíjba vonult Krauss Péter helyett átmenetileg Pallos Márta vezeti a Tolna Megyei Önkormányzat Móra Ferenc Általános Iskoláját. A fenntartó gondolkodik a sajátos nevelési igényű tanulókkal fogla

Krauss Péter – aki korábban évekig Dombóvár társadalmi megbízatású alpolgármestere volt, jelenleg pedig maga is a megyei önkormányzat képviselője – a jogszabályok adta lehetőségével élve kérte korkedvezményes nyugdíjazását még 2010 végén. Mivel a feltételeknek megfelelt, a megyei önkormányzat előbb helyt adott kérésének, majd a speciális iskola vezetésével január 21-én Pallos Mártát, a korábbi igazgatóhelyettest bízta meg július 1-jéig.

A Szabadság utcai intézmény fenntartója egyelőre azért nem ír ki pályázatot az igazgatói posztra, mivel jelenleg is tárgyalásokat folytat a Móra átszervezéséről. A közoktatási törvény szerint amennyiben a lépésre már a következő tanévtől kezdődően sort akar keríteni a megyei önkormányzat, úgy az erre vonatkozó döntést legkésőbb május utolsó munkanapjáig – idén ez 31-ikére esik – meg kell hozniuk a képviselőknek.

Írásunk a www.tolnamegye.hu oldalon megtalálható előterjesztések és határozatok alapján készült. Képünk a Móra Ferenc Általános Iskola szervezeti és működési szabályzatából származik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 15:44, csütörtök | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Szent Lukács Kórházban

A Szent Lukács Kórházban kedden ünnepség keretében osztottak ki elismeréseket Semmelweis-nap alkalmából.

2020. Július 02. 10:28, csütörtök | Helyi

Traktor pótkocsijának ütközött egy autó Kaposszekcsőnél

A tűzoltók a mentőket kérték a balesethez.

2020. Július 02. 08:09, csütörtök | Helyi

Mászlonyban is lesz ezentúl rendszeres hulladékszállítás

Az út aszfaltozása után vált lehetővé, hogy a szolgáltató bejárjon a városrészre, így július 1-től elindult a kommunális hulladék elszállítása a kiosztott hulladéktárolók segítségével.

2020. Július 01. 11:07, szerda | Helyi

Fokozatosan nyitja újra ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Július 6-ától a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett újranyitnak az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái.