Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2019. December 07. 10:37, szombat | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Újabb falmaradványok kerültek elő Alsóheténynél

Újabb falmaradványok kerültek elő Alsóheténynél

Az alsóhetényi helytörténész, Kovacsik Zoltán az egykori erődtől délre az ősz folyamán eddig még fel nem tárt épület maradványaira bukkant.

Az eseményt jelentette a Nemzeti Múzeum régészeinek, Dr. Tóth Endrének és Mráv Zsoltnak. Köztudott, hogy már nem először jártak a területen. Dr. Tóth Endre 1981-től 14 éven keresztül folytatott ásatásokat a néhai erőd területén.

2019. december 5-én megérkeztek a régészek, akiket az alsóhetényi Közösségi Házban Stemler József kapospulai polgármester, Kovacsik Zoltán és felesége, Bodó Bálint göllei és Bodó Imre dombóvári helytörténészek fogadták, majd elindultak a lelőhely felé.

A terepbejárás után Dr. Tóth Endre és Mráv Zsolt elmondták, hogy a 8 x 5 méteres területen lévő faldarabok véleményük szerint egy villagazdaság épületének maradványai, vagy egy sírkápolna alapját őrizheti a szántóföld.
Az erőd déli falától is 350 és az egykori temetőtől is mintegy 350 méterre találhatók az épület romjai. A tervek szerint a régészek tavasszal ismét visszatérnek és feltárják a lelőhelyet és környékét.

Bodó Imre, fotók: Bodó Ákos

Címkék: régészeti lelet

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 15:48, hétfő | Helyi

Fekete István múzeumok és emlékhelyek Magyarországon

Az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság gondozásában ismét megjelent az író emlékhelyeiről szóló bővített és javított kiadvány.

2020. Augusztus 10. 13:58, hétfő | Helyi

Bocz János fafaragó - Dombóvár

Bocz János tősgyökeres dombóvári lakos, fafaragásai viszont országszerte fellelhetők.

2020. Augusztus 09. 17:46, vasárnap | Helyi

Tartalmas programokkal várta az ifjakat a hittantábor

Néhány év kihagyás után ismét hittantábort szervezett tizenkilenc általános iskolás diák részvételével a Közösségi Házban, Kaposszekcsőn a Vásárosdombói Katolikus Plébánia.

2020. Augusztus 09. 17:32, vasárnap | Helyi

Őrizetbe vették a hetedik bandatagot is

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei társszervekkel együttműködve csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőire és tagjaira július 20-án.