Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 04. 12:02, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Balogh Zoltán

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába határvédelmi célból - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a 29 tagú észak-macedóniai kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Az Észak-Macedóniába induló 72. magyar rendőri kontingens tagjait Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi létesítményében búcsúztatták el kedden.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában - írták.

Kiemelték: a rendőrség elkötelezett az iránt, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unióba. Ezért a testület felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről