Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 16. 08:27, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat.

Az ezzel kapcsolatos tervekről tartott tájékoztatót július 10-én Szabó Loránd polgármester az ingatlanaik egy részét eladni és azokat megvásárolni szándékozóknak.

- Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az említett településrészen az igény az építési telkek iránt - mondta tájékoztatójában a város vezetője. - A környező falvakból és város már területeiről sokan akarnak Újdombóvárra családi házba költözni. Több évtizeddel ezelőtt kezdték el a szomszédos utcák közötti nagyméretű kertjeik egy részét eladni az ingatlan-tulajdonosok, így számos új utca nyílt a területen. Az önkormányzat segíteni szeretné a továbbiakban is ezt a helyi ingatlanpiacot megpezsdítő folyamatot, ezért rendeztük ezt a fórumot.

Az utcák megnyitásához a telkek eladóinak, vagy vevőinek el kell ajándékozniuk a város önkormányzata számára a területük egy részét, hogy azon utat és járdát, valamint csapadékvíz-elvezető árkot lehessen kialakítani, illetve a közműveknek is helyet kell biztosítani. Az ezekről a tervekről szóló tájékoztatóra sokan voltak kíváncsiak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 13:07, hétfő | Helyi

Helyettes államtitkár: a gyógyítás nem csak szakmai kérdés

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz - mondta Csiki Zoltán pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulóján.

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.

2019. Október 20. 08:00, vasárnap | Helyi

„OperaKalandunk”

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola 72 tanulója részt vett a Magyar Állami Operaház OperaKaland című programjában.

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.