Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 07. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újra tarolt a Viharsarok

Újra tarolt a Viharsarok

Császi Ádám Berlinálén bemutatkozott első játékfilmje, a Viharsarok újabb nemzetközi elismerésben részesült, ezúttal Tajvanon.

A 16. tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsűrije Jim Taihuttu holland rendezővel megosztva Császi Ádámnak ítélte a „New Talent” (Új tehetségek) versenyprogram különdíját.

Császi Ádám rendező játékfilmes debütálása, a Viharsarok, a fiatal felnőttkor szexuális identitás keresésének drámája, egy érzéki, ám végzetes szerelmi háromszög történetén keresztül, a kietlen magyar pusztában.

A főszerepekben Sütő András, Varga Ádám és a német Sebastian Urzendowsky (Viszlát, első szerelem, Pénzhamisítók) látható. A Viharsarok tavaly nyáron a kopár szépségű magyar pusztán forgott. A filmmel Császi mellett több pályakezdő is bemutatkozik. Rév Marcell operatőrnek (Itt vagyok, Külalak, Varázslatos gladiátorok) és Takács Nóra látványtervezőnek is a Viharsarok az első játékfilmje.

A rendező a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyezi. A Magyar Nemzeti Filmalap a forgatókönyv fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását 60 millió forinttal támogatta.

A Viharsarok a Proton Cinema produkciójában készült a Café Film és az I’m Film együttműködésével, producere Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter. A 120 millió forint összköltségvetésű koprodukció német partnere a berlini székhelyű Unafilm.

Császi Ádám 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televízió rendező szakán, több kiemelkedő rövidfilmet jegyez: 1 hét című filmjéért 2004-ben különdíjat nyert a Filmszemlén, a Gyengébb napok-ért pedig a legjobb rövidfilm díját 2008-ban.

A Viharsarok június közepén Tel-Avivban a TLVFest közönségdíját nyerte el.

A Viharsarok március óta látható a magyar mozikban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: