Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 08. 18:30, vasárnap | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Unióban fújt harmóniák a Vígasságok végezetéül

Unióban fújt harmóniák a Vígasságok végezetéül

Nyolcadik alkalommal jelentkezett a Harmónia Unió Regionális Fúvószenekari Találkozó Dombóváron. A Pál-Napi Vígasságok kánikulai zárónapján négy együttes teremtett igazi fesztiválhangulatot.

Az egytől-egyig színvonalas műsorral előálló fellépők közül elsőként a Kaposvári Fúvószenekar szórakoztatta a JAM-csarnoknál július elsején délután 15 órára összegyűlt közönséget. A visszatapsolásra előadott utolsó zeneszámukat útjára indító Major András karnagy a közönség soraiból szemlélődve zárta koncertjüket.

Profi, dallamos és dinamikus dobkísérettel előadott műsorral jelentkezett ezután a Magyarszéki Fúvószenekar. Hasonlóképpen jól indult a Kiszler András vezetésével működő Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar előadása is, amelynek java részéről tudósítónk egy párhuzamos rendezvény miatt volt kénytelen lemaradni.

Nem sokkal hét óra előtt visszatérve az együtteseket mindvégig bemutató és munkájukat emléklappal és serleggel megköszönő főszervezőt, Balaskó Jánost is a színpadon, zene közben találta megfigyelőnk. A találkozó „motorjának” vezetésével gyakorló Dombóvári Városi Fúvószenekar - mint kiderült, többszöri visszatapsolás után - éppen egy németajkú úriember nótáját játszotta a kívánó énekhangos közreműködésével…

Minden jó, ha jó a vége. Ha a „mindenről” nem is nyilatkozhatunk, azért a XVII. Pál-Napi Vígasságokkal kapcsolatban beigazolódni láttuk a mondást.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.