Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 06. 07:54, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Vacogó játékosok, félbeszakadt meccsek

Vacogó játékosok, félbeszakadt meccsek

Kritikán aluli rendezést hozott az asztaliteniszezők Európa TOP 12 bajnoksága.

A Lyon melletti Villeurbanne-ban rendezett viadalon – amely az Eb után a kontinens második legrangosabb versenye – a játékosok kabátban, kesztyűben vacogtak a 15 fokos hőmérsékletű bemelegítőteremben. Szombaton ráadásul áramszünet miatt két negyeddöntőt nem tudtak befejezni.

A Roland Garroson megszokott dolog, hogy sötétedés miatt félbeszakadnak mérkőzések, amelyeket így másnap fejeznek be, ám asztaliteniszben, teremben ilyen helyzet komoly versenyen még nem állt elő. Egészen szombat estig, éppen Franciaországban, a Lyon melletti Villeurbanne-ban rendezett Európa TOP 12 bajnokságig. A fehérorosz Viktorija Pavlovics és a lengyel színekben játszó Li Qian, valamint a román Elizabeta Samara és a német Wu Jiaduo találkozóján ugyanis többször áramszünet volt a teremben, és a rendezők végül feladták a reménytelen küzdelmet a fizikával: bármilyen kínos volt, kénytelenek voltak szombat reggelre halasztani a befejezést.

Ám amíg ez csak az érintett négy versenyzőnek és a nézőknek okozott bosszúságot, a fűtetlen bemelegítőterem a többi húsz játékosnak is. A 15 fokos hőmérsékletben igyekeztek minden ruhájukat magukra venni, a verseny egyetlen magyar indulója, Póta Georgina a kötött sapkáját is felhúzta a fejére. A még fázósabb szövetségi kapitány, Téglás Péter pedig kabátban és kesztyűben volt.

„Az áramszünetről igazából senki sem tehet, a nagy hideg miatt ugyanis a városban hirtelen nagyon megnőtt az áramfogyasztás, ezért ment el a világítás a csarnokban. Az viszont, hogy a beütőteremben – ami nem is a csarnokban volt, autóval kellett odamenni – nem oldották meg a fűtést, a rendezők, így a lebonyolításért felelős európai szövetség, az ETTU hibája. A verseny legnagyobb sikere az lesz, ha nem fázik meg senki… Az ETTU megint bebizonyította, hogy minden évben van lejjebb és lejjebb, kíváncsi lennék arra, akad-e még egy sportág, amelyben Európa legjobbjainak ilyen méltatlan körülményeket biztosítanak…” – füstölgött a helyszínről Téglás Péter.

A versenyben Póta Georgina az 5-8. helyen végzett. A csoportjában úgy kapott ki 4:3-ra Pavlovicstól, hogy a döntő szettben ellenfele 9-9-nél csuszát ütött, de kétszeres Európa-bajnoknőnk a roppant peches vereség után a kínai születésű, francia Li Xue ellen 4:1-re nyert, így bejutott a negyeddöntőbe. A két védő stílusú játékos elleni mérkőzések, szinte pihenő nélkül, valamint a külső körülmények azonban felemésztették az erejét, és a négy közé jutásért 2:0-s vezetésről 4:2-re alulmaradt (a hatodik játszmában 14-12-re) az ugyancsak Kínában született, luxemburgi Ni Xia Liannal szemben. Aki a sportág csodája: még kínai színekben 1983-ban(!) világbajnok volt csapatban és vegyes párosban, de 48 évesen ma is a legjobbak közé tartozik.

A sok pech mellett Póta nagy szerencséje, hogy Franciaországba nem Malév-járattal utazott el, így vasárnap este bonyodalmak nélkül haza is érkezhet. Ami azért is megnyugtató, mert hétfőn a válogatottal együtt máris utaznia kell a katari World Tour-versenyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.